Finomságok Konyhája: Tojásos fasírttekercs

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tojásos fasírttekercs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Tojásos
fasírttekercs Hozzávalók 12 szelethez:
  • 1 szikkadt zsemle
  • 4+2 tojás
  • só, bors
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4+2 gerezd fokhagyma
  • 100 g füstölt, paprikás kolbász
  • 1 ek.+1 kk. olaj
  • 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 kk. csípős paprikakrém
  • 500 g darált hús (pulyka- és marhacomb)
  • 150 g gouda vagy trappista sajt
  • 2 dl joghurt
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1/4 kk. porcukor
  • 2 ek. olívaolaj (classico)
  • 1-2 csipet chilipor
A
B
C
D
E
F

1. A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. 4 tojást erősen sós vízben keményre főzünk (az újraforrástól számított pontosan 10 perc), hideg vízbe merítve lehűtjük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk (néhány szép karikát félreteszünk a díszítéshez). A paprikát kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük (néhányat félreteszünk a díszítéshez). A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és a petrezselyem felét finomra vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, kisebb kockákra aprózzuk.

2. Felforrósítunk 1 ek. olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, kissé hűlni hagyjuk. A zsemlét alaposan kinyomkodjuk, aztán a hagymával, a petrezselyemmel, a maradék 2 tojással, a kakukkfűvel, a mustárral, a paprikakrémmel és az áttört fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk (A).

3. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy nagyobb, kb. 30x40 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával, és megkenünk 1 kk. olajjal. Egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát (B), tetejét megszórjuk a szálasra reszelt sajttal (C), majd úgy, hogy a hosszanti széleken 5-5 cm-t szabadon maradjon, beterítjük a tojáskarikákkal, valamint a kolbász- és paprikakockákkal (D).

4. A fólia segítségével szorosan feltekerjük a húslapot (E), két végét összecsippentjük, kissé össze is nyomkodjuk (F), hogy kerekebb-dundibb szeleteket kapjunk. Betesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük (kb. 1 óra). Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, aztán tálra emeljük, és 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk. Salátalevelekkel, a félretett petrezselyemmel, tojáskarikákkal, paprikacsíkokkal díszítjük. Vegyes saláta, hasábburgonya illik hozzá. Hidegen is finom!

5.  Joghurtos petrezselyemmártással adhatunk hozzá: a joghurtot, a bort, a porcukrot, az olívaolajat, a chiliport, a maradék petrezselymet és 2 gerezd fokhagymát, valamint ízlés szerint sót és borsot turmixkehelyben, néhány pörgetéssel habos-sűrű péppé keverünk, és csinos tálkába szedve kínáljuk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé

Címkék: http://www.lajosmari.hu vendÉgvÁrÓ Ételek > villás finomságok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki!

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Nagyon gusztusos,finom! Köszönöm! üdv.:zsuzsa

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 12 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 16 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu