Finomságok Konyhája: Banánkrémhasáb

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Banánkrémhasáb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Igazi jókedvre derít ez az édes-citromos, banánnal és málnával illatozó, habkönnyű desszert, amelynek elkészítése gyors és egyszerű, már-már elronthatatlan. Ráadásul olyan finom, hogy jeles alkalmakra is bátran készíthetjük-kínálhatjuk.
Fotó: Hemző Károly Banánkrémhasáb Hozzávalók 10 szelethez:
  • 4 zselatinlap (kb. 7 g)
  • 4 tojássárgája
  • 2 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 8 ek. rum vagy banánlikőr
  • 4 nagyobb (400 g tisztított)) banán
  • 2 közepes citrom
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ek. kakaópor
  • 300 g málna (mélyhűtött)
  • néhány mentabóbita
  • 200 g málnazselé
A
B
C
D
E
F
G
H
I

1. Beáztatjuk a zselatinlapokat 5 dl hideg vízbe. A tojássárgákat, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot/likőrt gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Lehúzzuk a tűzről, azonnal hozzáadjuk a jól kinyomkodott zselatinlapokat (A), és olvadásig keverjük benne. A tálat hideg vízbe állítjuk, gyakran megkeverve kihűtjük a krémet (megdermednie nem szabad!).

2. A banánokat meghámozzuk, megmérjük, majd felkarikázzuk, és meglocsoljuk a citromok átszűrt levével (B). Turmixpohárba szedjük, botmixerrel péppé zúzzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, három részre osztjuk: egyharmadát lazán összedolgozzuk a banánpéppel (C), egyharmadát a tojáskrémmel (D), amelyet aztán a banánhabhoz adunk (E), végül több részletben, kíméletesen beleforgatjuk a maradék tejszínhabot (F).

3. Hideg vízzel kiöblítünk, majd folpackkal kibélelünk egy kb. 1,2 literes őzgerincformát úgy, hogy a fólia két vége és a szélek jócskán túllógjanak a forma szegélyén. Belesimítjuk a banánhabkrémet (G), alját szelíden az asztallaphoz ütögetjük, hogy a massza mindenütt egyenletesen kitöltse, majd visszahajtjuk a krémre a fóliaszéleket (H), és legalább 6 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Tálalás előtt a málnát lapos tálra szórjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk majdnem teljesen felengedni. Hosszúkás tálra/tálcára borítjuk a krémhasábot, leemeljük róla a formát és a fóliát, majd 10 vastagabb (kettős) szeletre vágjuk. Tetejét vastagon beszórjuk a kakaóval (I), csak ezután bontjuk szeletekre, (így elkerülhető, hogy szeletelés közben a késre kerülő kakaó összemaszatolja a krém vágott felületét), végül málnaszemekkel és mentabóbitákkal díszítve kínáljuk. A maradék málnát és a felforrósított málnazselét külön tálkákban kínáljuk hozzá.

Változatok:

Készíthetjük úgy is, hogy a krémet 8 db, kb. 1,25 dl űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített, sima falú fémformába simítjuk, majd a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 6 óra). Tálaláskor 8 karika ananászbefőttet jól lecsepegtetünk és kistányérokra fektetünk. A formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, és az ananászkarikák közepére borítjuk belőlük a krémet. Tetejüket megszórjuk banánchipsszel, és csokoládéöntettel kínáljuk.

Italajánlat:

Pezsgő, édeskés desszertbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó kis recept azok a finom gyümölcs ízek benne.
Most nagyon megkívántam Köszönöm a receptet

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Klasszul néz ki!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu