Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben az újraforrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve hagyjuk teljesen kihűlni. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát enyhén sós vízben 5 percig főzzük, aztán leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és lazán összekeverjük a hagymával.
2. A salátaféléket átválogatjuk, megtisztítjuk (a madársalátát nem bontjuk leveleire, csak a levélcsokrok-fészkek végéből vágunk le annyit, amennyi szükséges), váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A tojásokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A petrezselymet és a snidlinget (néhány szál kivételével) felaprózzuk.
3. 4 lapostányéron elrendezzük a leveles salátákat, tetejükre halmozzuk-csinosítjuk a hagymás sárgarépát és a tojásgerezdeket, közepüket hagymakarikákkal és néhány szál snidlinggel díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.
4. Az öntethez elkeverjük a joghurtban az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint (tengeri) sót és frissen őrölt borsot, de csak tálaláskor öntözzük meg vele a salátát. Sokmagos kenyérrel a legfinomabb.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Kőszeghy Anna írta 19 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Virslis-uborkás burgonyasaláta
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk