Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben az újraforrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve hagyjuk teljesen kihűlni. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát enyhén sós vízben 5 percig főzzük, aztán leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és lazán összekeverjük a hagymával.
2. A salátaféléket átválogatjuk, megtisztítjuk (a madársalátát nem bontjuk leveleire, csak a levélcsokrok-fészkek végéből vágunk le annyit, amennyi szükséges), váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A tojásokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A petrezselymet és a snidlinget (néhány szál kivételével) felaprózzuk.
3. 4 lapostányéron elrendezzük a leveles salátákat, tetejükre halmozzuk-csinosítjuk a hagymás sárgarépát és a tojásgerezdeket, közepüket hagymakarikákkal és néhány szál snidlinggel díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.
4. Az öntethez elkeverjük a joghurtban az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint (tengeri) sót és frissen őrölt borsot, de csak tálaláskor öntözzük meg vele a salátát. Sokmagos kenyérrel a legfinomabb.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Garáz József 18 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Virslis-uborkás burgonyasaláta
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk