Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben az újraforrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve hagyjuk teljesen kihűlni. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát enyhén sós vízben 5 percig főzzük, aztán leszűrjük, hagyjuk kihűlni, és lazán összekeverjük a hagymával.
2. A salátaféléket átválogatjuk, megtisztítjuk (a madársalátát nem bontjuk leveleire, csak a levélcsokrok-fészkek végéből vágunk le annyit, amennyi szükséges), váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A tojásokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A petrezselymet és a snidlinget (néhány szál kivételével) felaprózzuk.
3. 4 lapostányéron elrendezzük a leveles salátákat, tetejükre halmozzuk-csinosítjuk a hagymás sárgarépát és a tojásgerezdeket, közepüket hagymakarikákkal és néhány szál snidlinggel díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.
4. Az öntethez elkeverjük a joghurtban az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint (tengeri) sót és frissen őrölt borsot, de csak tálaláskor öntözzük meg vele a salátát. Sokmagos kenyérrel a legfinomabb.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 16 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 16 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Virslis-uborkás burgonyasaláta
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk