Finomságok Konyhája: Így is megteríthetjük a húsvéti asztalt

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



A húsvéti vendégvárás egyik legfontosabb kelléke a szépen megterített húsvéti asztal, amelyhez most néhány tippet-ötletet adunk.

Igazán szép húsvéti abroszt ma nehéz kapni, így akinek van ideje és kézügyessége készíthet saját kezűleg is, hiszen egy szép hímzett terítő már önmagában is ünnepi hangulatot áraszt.

Ha nincs időnk kézimunkára, akkor sincs gond, csak használjuk a tavasz legszebb színeit a terítésénél. Az üde zöld tavaszi szín jól kombinálható a tavasz más színeivel így pl. a sárgával, a kékkel vagy a rózsaszínnel.


Fontos hogy a terítésénél is ezeket a színeket kombináljuk egymással, a tányérokat, szalvétákat, és apró kiegészítőket ezekben a színekben vegyük meg. Ha a tányérok és szalvéták is mintásak, válaszunk egyszínű abroszt, mert a túl sok minta már zavaró lehet. Ekkor vagy egy tojáshéj vagy egy halványzöld színt válasszunk abrosznak.


A sárga színű asztalterítő pl. jól mutat egy kék terítékkel, és apró zöld tojásgyertyákkal. Helyezzünk el az asztalon pár barka ágat, apró kis masnikat, vagy húsvéti szalvétagyűrűket. A tojáshéj színű abroszon a lila szín is jól mutat, amelyet szintén dekorálhatunk rózsaszín vagy sárga kiegészítőkkel.

Ha minden kellék színe harmonizál, egymással jöhet a terítés.

A tényérok az asztal szélétől 2 cm.-re kerüljenek, és a terítékek távolsága egymástól 50 cm legyen így kényelmesen elférnek a vendégek.

Az evőeszközök sorrendje sem mindegy hogy helyezkednek el, a tányértól jobbra legtávolabb legyen a leveses kanalat majd utána a kiskés az előételhez végül a nagy kés. A bal oldalt kerülnek a villák itt is nagyság szerint sorban. A desszert villa és kiskanál a tányér fölé kerüljön.


A poharak is válogassuk össze, a vizes pohár a nagykés hegye fölé kerüljön, a többi poharat, ha már nincs, hely az asztalon inkább tegyük külön tálcára.

Ha virágot teszünk az asztalra, fontos hogy vendégeket ne zavarja az étkezésben, átlássanak a virágok fölött és ne legyen túl erős az illata.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Orban Rozalia üzente 11 éve

Mindenben a fantázia szabhat határt,mint itt is,nagyon tetszik!

Válasz

szabo maria üzente 11 éve

fantázia

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szépségesek!!!!

Válasz

Moller Gizella üzente 11 éve

Gyönyörüségesek !!!!!!!!üdv Gizke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép terítési ötleteket hoztál nekünk kedves Margó.
Köszönöm a szép képsort is.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu