Finomságok Konyhája: Habos-rácsos sütemény

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habos-rácsos sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

A tésztához:

- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- kevés kekszmorzsa

A töltelékhez:

- 3 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 5-6 szem reszelt alma
- 1 kávéskanál fahéj

A tetejére:

- durvára vágott dió

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a kekszmorzsával, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk. Meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét habbá verjük, amikor már majdnem kemény, beleszórjuk a 15 dkg porcukrot a vaníliás cukorral, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.

A tészta megmaradt 1/4 részét kisodorjuk, és vékony csíkokat vágunk, melyet a hab tetejére átlósan, keresztbe ráhelyezünk. Minden kis kockába durva diódarabkákat helyezünk el. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

schrancz Erika üzente 12 éve

Finom, és elsősorban nem drága sütemény. Köszönöm szépen Marika.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Finom kis süti!
P.Ilike

Válasz

rédli zsuzsanna üzente 12 éve

Köszönöm! Nagyon jó recept!!!

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon finom lehet az almás
A recept nagyon tetszik Majd sort kerítek rá Köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom és mutatós is szerintem ez a sütemény.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu