Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
HOZZÁVALÓK:
A piskótához: 5 tojás 12,5 dkg cukor
2 ek. vaníliás cukor 1 mk. citromhéj
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt 1 tk. sütőpor
1 ek. kakaópor 5 dkg darált dió
A töltelékhez: 5 dl tej 1 cs. vaníliás
pudingpor (főzhető) 3 ek. cukor
30 dkg fagyasztott málna 30 dkg étcsokoládé
tortabevonó 12,5 dkg Rama
5 dkg csokoládéforgács
ELKÉSZÍTÉS: 1A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojások
fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás
cukorral, a citromhéjjal. Ráborítjuk a tojáshabot.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a
kakaóporral, a habra szitáljuk. Rászórjuk a
diót is, és laza mozdulatokkal összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk,
és kb. 35 percig sütjük. (Tűpróba!) A tortát
rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. 2A töltelékhez a pudingot a cukorral az
előírás szerint sűrűre főzzük, kihűtjük.
A málnát hagyjuk kiengedni. A csokoládét
összetördeljük, és vízfürdő fölött megolvasztjuk.
A Ramát habosra keverjük, kanalanként
beledolgozzuk a pudingport, végül
a szebb szemek kivételével a málnát. 3 A tortalapot kettévágjuk, az alsó felére
simítjuk a krémet, ráborítjuk a felső lapot,
és a tetejét, oldalát bevonjuk a csokoládéval.
A málnaszemekkel és a csokiforgácscsal
díszítjük, hagyjuk megdermedni.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!