Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Diós körtetorta
Hozzávalók: 2 ev/kanál citromlé, 1 érett, megtisztított, kis kockákra vágott körte, 15 dkg vaj,
18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 1 kiskanál /rölt fahéj, csipetnyi reszelt szerecsendió, 15 dkg
rétesliszt, 1/2 csomag süt/por, 10 dkg durvára vágott dió, 5 dkg barna cukor.
Elkészítése: A citromlevet a körtére locsoljuk. A süt/t 180 C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm
átmér/jH kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és süt/papírral kibéleljük. A vajat a
cukorral és a süt/porral habosra keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, és fahéjjal
meg szerecsendióval ízesítjük. A lisztet a körtével és a dió kétharmad részével összekeverjük, a
tésztába forgatjuk. A formába simítva a barna cukorral és a maradék dióval megszórjuk. Egy
óra hosszat sütjük, 45 perc leteltével a tetejére tiszta papírlapot borítunk, nehogy id/ el/tt
megbarnuljon. A süt/b/l kivéve 5 percig pihentetjük, majd a formából kiemelve kihHtjük.
Összeállítás: 20 perc. Sütés: 60 perc
|
|
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!