Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Diós mézeskalács
Hozzávalók: 13 dkg rétesliszt, 15 dkg teljes ki/rlésH liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1/2 kiskanál
/rölt fahéj, 1/2 kiskanál gyömbérpor, 1/2 kiskanál mézeskalácsfHszer, 6 dkg összevagdalt dió,
5 dkg barna cukor, 13 dkg olvasztott vaj, 24 dkg méz, 1 ev/kanál reszelt narancshéj, 1 1/4 dl
friss narancslé, 1 simára vert tojás.
Elkészítése: A süt/t 160 C-ra bemelegítjük. Egy 14 * 21 cm-es püspökkenyérformát kissé
kizsírozunk, és süt/papírral kibéleljük. A lisztet a tálba szitáljuk, és a szódabikarbónával meg a
fHszerekkel összekeverjük. A többi hozzávalóval apránként eldolgozzuk. A tésztát, az
el/készített formába simítjuk, és a forró süt/be tolva, 55 percig, tHpróbáig sütjük. A süt/b/l
kivéve 3 percig a formában pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára borítva hHtjük ki.
Citromkrémmel is bevonhatjuk, de felszeletelve, vajjal megkenve is élvezhetjük. Összeállítás:
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!