Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás tekercs várkapitány módra
Hozzávalók:
1 kg pulykamell, 2 közepes nagyságú édes alma, 12 dkg trappista sajt, 5
gramm fahéj, só. A panírhoz 10 dkg liszt, 3 tojás és 15 dkg
zsemlemorzsa. A körethez 5 kopaszbarack, a sütéshez étolaj.
Az almákat meghámozzuk. A sajttal együtt,
nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt
fahéjjal. Az egészet kb. 10 percig állni hagyjuk.
Közben a pulykamellből nagy szeleteket vágunk. Kiklopfoljuk,
enyhén megsózzuk, és a közepét gazdagon megrakjuk töltelékkel. A
hússzelet két oldalát felhajtjuk, és az egészet felgöngyöljük. Lisztbe,
tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és hogy nehogy kifolyjon a töltelék,
még egyszer visszatesszük tojásba és zsemlemorzsába. Forró olajban
minden oldalán átsütjük.
A körethez a barackokat kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és kevés visszatartott olajban három perc alatt átsütjük.
Az almás tekercseket kicsit hűtjük, ferdén felszeleteljük, és a kisült őszibarackkal tálaljuk.
Hidegen is nagyon finom étel.
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 18 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 21 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 21 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Konyaktorta
Muzsikás szelethttp://www.sutigyar.hu/recept/muzsikas_szelet
Mézeskalács
Kati-süti