Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szatmári tepsis hús
Hozzávalók: 1 kg
sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor
petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 5 dl tejföl, 10
dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt
felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben
átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi
aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikákra vágva beletesszük.
Rárakjuk a kisütött húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra
felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat
rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a
maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej
vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl
vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a
hagymás-paprikás zsírba, sózzuk, és 2 dl vízzel összeforraljuk.
Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük.
Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
|
|
Garáz József 17 órája új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!