Finomságok Konyhája: Kolbász és szalámi készítése házilag

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sokan szívesen készítenek a hidegek beálltával kolbászt és szalámit otthon.

Nagyon bevált házi kolbászom receptje íme:

Hozzávalók:

házi sertés hús:9kg

zsírszalonna:1 kg

só:27 dkg

őrölt bors:2 dkg

őrölt piros paprika:17 dkg

fokhagyma:4dkg (zúzott)

őrölt kömény:6gramm

őrölt szerecsendió:2 gramm

porcukor:15 gramm

fehér bors:1 dkg

A húst és a szalonnát apró kockákra kell vágni(2×2 cm).

Ezt a ledarált fűszerek keverékében pácoljuk 1-2 napig,naponta jól átkeverve.

Ezután finom lyukú darálón átdaráljuk és akár keverés nélkül bélbe,műbélbe töltjük.

Egynapi szikkadás után felakasztjuk a füstülőbe.

 

                 Csemege téliszalámi

Hozzávalók:

sertéshús:8,2 kg

zsírszalonna:1,5 kg

só:25,1 dkg

paprika:10 dkg

bors:1,7 dkg

fokhagyma:2 dkg

őrölt szerecsendió:3 gramm

szegfűbors:3 gr

porcukor:10 gramm




Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike a Ti variációtokat is.
Puszi:Edit.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

A mi receptünk: 10kg kolbászhúshoz /ami már tartalmazza a hozzáadott szalonnát, 20 dkg só. 2o dkg piros csemege paprika, 2 dkg köménymag, fele őrölt, fele egész, 4 dkg zúzott fokhagyma és ízlés szerint erős őrölt paprika./ Mi nem teszünk bele, nem eszünk fűszeresen.A hozzávalókat a fiúk nagyon jól kigyúrják, szikkasztás után sertésbélbe töltik / vékonybél, kuláré/ és másnap füstre rakják.- Úgy az összes húsmennyiség kb egyharmad szalonnát tartalmaz. Ez attól függ mennyire zsíros a hús, ha nagyon, akkor kevesebb a szalonna:Ez a rp.megközelíti a csabai kolbászét.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu