Finomságok Konyhája: Adventi sütemények

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Adventi sütemények

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

ADVENTI SÜTEMÉNYEK

 

Adventi mézeskalács

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg méz
10 dkg cukor
12,5 dkg sütőmargarin
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2,5 dkg kakaó
szegfűszeg
fahéj

A díszítéshez:
1 tojásfehérje
10 dkg cukor, vagy magok (mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák)

A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Miután kivettük a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük, díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.

Adventi keksz

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
3 evőkanál tejföl

fahéj
vaníliaesszencia
fekete csoki
kandírozott narancshéj

A lisztet elkeverjük a cukorral, a vajjal, a tojással és a tejföllel. Adunk hozzá egy csipet sót, fahéjat, vaníliaesszenciát és két nagy tábla jó minőségű, legalább 70%-os csokoládét összetörve, vagy pasztilla formájában. Ehhez jön még két-három nagy marék kandírozott narancshéj. A tészta pihenjen pár órát a hűtőszekrényben, aztán kis korongonként kisüthetjük 210 fokos sütőben. Nagyjából tíz perc alatt alul piros, felül omlós és csillogó lesz.

Adventi diós kalács
 
Hozzávalók:

10 dkg aszalt tőzegáfonya
5 evőkanál almalé
50 dkg liszt
2,5 dl + 2 evőkanál tej
42 g friss életsztő
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 tojás

10 dkg dió
2 piros alma
2 evőkanál ribizlizselé
3 evőkanál méz
1 evőkanál mandulalikőr
Liszt (a nyújtáshoz)

Az aszalt áfonyát az almalébe áztatjuk. A nagy tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a 2 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt. Kevés liszttel elvegyítjük, és meleg helyen, letakarva 15 percig kelesztjük.
A megolvasztott vajat a cukorral, vaníliás cukorral, 1 tojással és csipetnyi sóval együtt a kovászhoz adjuk. Robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, majd kézzel összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 30 percig kelesztjük. A diót zsiradék nélkül megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. Az áfonyát lecsöpögtetjük. A megmaradt tojás sárgáját tejjel összekeverjük, és a hűtőbe állítjuk. Az apróra kockázott almát az áfonyával, a ribizlizselével, a mézzel, a dióval, a tojásfehérjével meg a likőrrel elvegyítjük.
Lisztezett deszkán a tésztát kb. 45 x 35 cm-es lappá nyújtjuk, és az áfonyás keverékkel megkenjük. A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd hosszában félbevágjuk. Óvatosan összesodorjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 10 percig kelesztjük. Végül a tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosan felszeleteljük.

Adventi gyümölcskenyér

Hozzávalók

Tésztához:
22 dkg cukor
25 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg felaprított mandula
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
csipetnyi reszelt szerecsendió
1 mandulaaroma
2 evőkanál rum
4 tojás
12 dkg étkezési keményítő
1 cs sütőpor
20 dkg darabolt aszalt gyümölcs (lehetőleg minél többféle)

Díszítéshez:
ét-tortabevonó, vagy étcsoki
koktélcseresznye
grillázs

A szárított gyümölcsöket vágjuk össze apró darabokra! 7-8 dkg cukrot karamellizálunk, majd beletesszük a felaprított mandulát. A masszából olajjal megkent alufóliára kis halmokat rakunk. A margarint 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a szerecsendióval robotgéppel alaposan krémesre keverjük, majd hozzákeverjük az aromát és a rumot. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és rászitáljuk a sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet. Belekeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a kis darabokra tördelt grillázst. A tésztát kikent, lisztezett dobozformában, előmelegített sütőben, közepes lángnál kb. egy órán át sütjük. Pár percig a formában hűtjük, majd kiborítva teljesen kihűtjük. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és a gyümölcskenyérre kenjük. Kandírozott cseresznyével és darabolt grillázzsal díszítjük.

Címkék: http://magyar-videk.hu/eleskamra/a-legfinomabb-adventi-sutemenyek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Jolikám.
Szép hétvégét kívánok,puszi:Edit.

Válasz

Soós Jolán üzente 12 éve

Drága Editkém!Nagyon szépen összeállítottad!

Áldott adventi várakozást kívánok mindenkinek!Szeretettel,Jolcsi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu