Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 egész tojás,
50 dkg cukor,
5dkg vaj,
3 evőkanál olaj,
8 dkg kakaó,
fél liter tej,
50 dkg liszt,
1 sütőpor
6 evőkanál meggydzsem vagy sárgabarack dzsem
Csoki bevonó és kókuszreszelék
A tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, az étolajat, majd a sütőporos lisztet. Végül a tejjel hígítjuk, és fokozatosan simára keverjük. Belekeverjük a 6 evőkanálnyi meggydzsemet és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Csak az alját kenjük ki a tepsinek, így nem púposodik fel a közepe! Egyenletes meleg sütőben 170 fokon, kb. 30 percig sütjük. Lezárjuk a sütőt és még 5 percig bent hagyjuk. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni a tepsiben! Ha kihűlt tetejére csokit öntünk és megszórjuk kókuszreszelékkel!
Csokimáz (Schef szerint)
6-8 evőkanál „fogd a nyuszira” kakaót, simára keverünk 2 -3 evőkanál
vízzel, és tűzre téve felolvasztjuk, sűrűre főzzük, amíg a víz elfő
belőle! Levesszük a tűzről és belekeverünk 3 dkg vajat, amíg el nem
olvad.
A langyos mázat a tésztára öntjük és megszórjuk kókusszal!
A gazdagon kakós tésztát pillanatok alatt fel lehet dobni, tejszínnel elkevert gesztenyepürével, egy réteg tejszínhabbal, és egy réteg fahéjas kakóval. Gyors, habos sütemény a napos délutáni kávézáshoz. Mmmm.
|
|
Garáz József írta 1 órája a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 4 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 5 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!