Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
500 g liszt
150 g porcukor
2 evőkanál méz
3 db tojás
2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
70 g lágyvaj vagy margarin
Töltelék:
500 ml tej
100 g búzadara
200 g porcukor
100 g sárgabarack lekvár
50 g aszalt megy (vagy egyéb aszalt gyümölcs)
250 g margarin
Díszítés:
50 g porcukor
Elkészítés:
A margarint, a cukrot, a tojásokat, a mézet habüstbe tesszük, vízfürdőbe
(vízzel félig telt edénybe) állítva habverővel, állandó erőteljes
kevergetés mellett felmelegítjük (kb. 5 perc). Az így felmelegített
masszát a liszttel és a sütőporral simára keverjük. Az elkészített
tésztát 4 részre osztjuk, 15-20 percig hűtőben pihentetjük, majd
lisztezett gyúródeszkán, egyenként jól kidolgozzuk, és tepsi nagyságúra
nyújtjuk.
A mézes lapokat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 - 12 perc
A búzadarát tejjel, cukorral megfőzzük, amikor kihűlt, a margarinnal
habosra keverjük és három részre osztjuk. A három mézeslapot megkenjük
lekvárral, búzadarás töltelékkel és meghintjük aszalt meggyel. A lapokat
egymásra tesszük, a negyedik lappal beborítjuk, enyhén megnyomkodjuk és
hűtőben 30-40 percig pihentetjük.
A felszeletelt mézeskrémest a porcukorral meghintjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!