Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bécsi kocka
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
A tésztához:
45 dkg liszt
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 tojássárga
10 dkg dió
1 csipet só
Őrölt fahéj, vagy mézeskalácsfűszer
A krémhez:
25 dkg dió
20 dkg porcukor
Rum
1 citrom héja
Néhány kanál tejszín
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A dióból kiválogatunk 20
szép gerezdet, a maradékot megdaráljuk és külön kimérjük a tésztához és a
krémhez való mennyiségeket. A liszthez hozzáadjuk a sót, a fahéjat, vagy a
mézeskalácsfűszert, a vaníliás cukrot, és elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű
vajjal. Beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a darált diót, és amikor ezekkel
is összegyúrtuk a tésztát, akkor hozzáadjuk a tojássárgát, és összeállítjuk.
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Mivel a tészta elég lágy, én azt a
megoldást választottam, hogy a tepsin nyújtottam el. Vissza lehetne hűteni kb.
1 óra alatt hűtőszekrényben, de én attól tartottam, hogy akkor majd elnyújtani
nem lehet, és inkább az előző módon csináltam. A sütőben addig sütjük, míg egy
kis színt kap a teteje, és tapintásra nem lágy. Ha kisült, még forrón levágjuk
a széleit, és kettévágjuk. Az egyik felét egyforma kockákra vágjuk. Hagyjuk kihűlni.
Amíg a sütemény sül, elkészítjük a
krémet. A porcukrot egy lábasba tesszük, és kevés vizet öntünk rá. Cukorszirupot
főzünk belőle, hozzáadjuk a diót, és sűrűre főzzük. Belereszeljük a
citromhéjat, és ízlés szerint rumot teszünk bele (2-3 cent). Hagyjuk kihűlni.
Ha a tésztalap, és a krém is kihűlt, a krémet botmixerrel felhabosítjuk. Ha
szükséges, pár evőkanál tejszínt adhatunk hozzá szükség szerint. Az egyben
hagyott lapot kenjük meg a krémmel (egy evőkanálnyit hagyjunk meg a
díszítéshez), és rakosgassuk rá a kockára vágott darabokat. Egy órát
pihentessük hűtőszekrényben, utána vágjuk át végig a szeleteket. Szórjuk be
porcukorral a süteményt. Mindegyik kocka tetejére tegyünk egy csöpp krémet, és
erre ragasszuk rá az előzetesen kiválogatott diógerezdeket.
Körülbelül 1 óra, amíg tészta kisül, és a krém is elkészül. A többi lépés már
csak pár percet vesz igénybe.
Cukrász szakoktató kolléganőmtől kértem számtalan tanácsot, köszönöm neki, mind nagyon hasznos volt. Néhány emlékeztető megjegyzés a magam számára a következő sütéshez:
Ráadásnak még egy kis Mozart a bécsi kocka mellé.
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Áfonyás pulyka
Csíkos mézes sütemény
Tűzdelt pulykamell,dióval töltött almával
Gesztenyével töltött pulykamell