Finomságok Konyhája: Bécsi kocka

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12965 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bécsi kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Bécsi kocka

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

 

A tésztához:

45 dkg liszt

30 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

1 tojássárga

10 dkg dió

1 csipet só

Őrölt fahéj, vagy mézeskalácsfűszer

 

A krémhez:

25 dkg dió

20 dkg porcukor

Rum

1 citrom héja

Néhány kanál tejszín

 

bécsi kocka

 

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A dióból kiválogatunk 20 szép gerezdet, a maradékot megdaráljuk és külön kimérjük a tésztához és a krémhez való mennyiségeket. A liszthez hozzáadjuk a sót, a fahéjat, vagy a mézeskalácsfűszert, a vaníliás cukrot, és elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. Beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a darált diót, és amikor ezekkel is összegyúrtuk a tésztát, akkor hozzáadjuk a tojássárgát, és összeállítjuk. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. Mivel a tészta elég lágy, én azt a megoldást választottam, hogy a tepsin nyújtottam el. Vissza lehetne hűteni kb. 1 óra alatt hűtőszekrényben, de én attól tartottam, hogy akkor majd elnyújtani nem lehet, és inkább az előző módon csináltam. A sütőben addig sütjük, míg egy kis színt kap a teteje, és tapintásra nem lágy. Ha kisült, még forrón levágjuk a széleit, és kettévágjuk. Az egyik felét egyforma kockákra vágjuk.  Hagyjuk kihűlni.
Amíg  a sütemény sül, elkészítjük a krémet. A porcukrot egy lábasba tesszük, és kevés vizet öntünk rá. Cukorszirupot főzünk belőle, hozzáadjuk a diót, és sűrűre főzzük. Belereszeljük a citromhéjat, és ízlés szerint rumot teszünk bele (2-3 cent). Hagyjuk kihűlni. Ha a tésztalap, és a krém is kihűlt, a krémet botmixerrel felhabosítjuk. Ha szükséges, pár evőkanál tejszínt adhatunk hozzá szükség szerint. Az egyben hagyott lapot kenjük meg a krémmel (egy evőkanálnyit hagyjunk meg a díszítéshez), és rakosgassuk rá a kockára vágott darabokat. Egy órát pihentessük hűtőszekrényben, utána vágjuk át végig a szeleteket. Szórjuk be porcukorral a süteményt. Mindegyik kocka tetejére tegyünk egy csöpp krémet, és erre ragasszuk rá az előzetesen kiválogatott diógerezdeket.
Körülbelül 1 óra, amíg tészta kisül, és a krém is elkészül. A többi lépés már csak pár percet vesz igénybe.

 

Cukrász szakoktató kolléganőmtől kértem számtalan tanácsot, köszönöm neki, mind nagyon hasznos volt. Néhány emlékeztető megjegyzés a magam számára a következő sütéshez:

  • Egyenletesen elnyújtani a tésztát, hogy a széle is olyan vastag legyen, mint a közepe.
  • Az összes szélét le kell vágni, mielőtt kettévágom, és érdemes kimérni, hogy pontosan hol van a közepe.
  • 4 x 5-6 kockára vágva lesz a legtakarosabb.
  • A porcukorhoz éppen csak annyi vizet kell adni, hogy föl lehessen főzni.
  • Frissen még kemény, pár nap alatt felpuhul.

 

Ráadásnak még egy kis Mozart a bécsi kocka mellé.

 

Címkék: diós http://ecet-es-olaj.freeblog.hu/categories/edes_sutemeny/page/5/ karácsonyi recept mézes

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Ágikám és Marikám,hogy tetszik a süti.
Én is megsütöm.Edit.

Válasz

Szepesi Ági üzente 13 éve

Egyértelmű hogy finom!!!!!! Hiszen Diós!!!!Imádom!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Finom kis sütike!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196614_2658_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...

burger eva írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 3 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu