Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Pezsgős csirke gombás metélttel (francia)
Hozzávalók:
1,20 kg csirke
10 dkg vaj
15 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 dl pezsgő
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
3 db tojássárgája, só
A körethez:
30 dkg szélesmetélt
5 dkg vaj
20 dkg gomba
3 g törött bors, só.
A megtisztított, megmosott csirkét kívül-belül
megsózzuk, és egy vajjal kikent lábasba rakjuk.
Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát,
a négyfelé vágott vöröshagymát, és mérsékelten
meleg sütőbe tolva félig megsütjük. Felöntjük
a pezsgővel, a fehérborral, majd fedővel
letakarjuk, és a sütőbe visszatolva puhára
pároljuk. A szárnyast ezután egy másik edénybe
átszedjük, és letakarva melegen tartjuk.
A sütésből visszamaradt pároló lébe öntjük
a tejszín felét, és jól beforraljuk. Ezután
a tűzről levesszük, és állandó keverés közben
hozzáöntjük a megmaradt tejszínnel elkevert
tojássárgákat, majd a mártást finom szűrön
átszűrjük. Tálaláskor a csirkét földaraboljuk,
és ráöntjük a pezsgős mártást.
A sós vízben kifőzött széles metéltet leszűrjük,
lecsöpögtetjük. Serpenyőben vajat hevítünk,
hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, sóval,
törött borssal fűszerezzük, és erős tűzön,
gyakori kevergetéssel megpirítjuk. A gombához
keverjük a kifőzött széles metéltet, és köretként
a csirke mellé tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Egy adag: 2900 kJ/620 kcal
Ajánlott ital: pezsgő.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!