Finomságok Konyhája: Virslis koszorú

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Virslis koszorú

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Virslis koszorú

Ha a kelt tészta már megvan fejben, vagyis a jó alaprecepthez türelem és némi gyakorlat társul, akkor a legjobb játék az egészben a formázás. Felbukkan a blogokon egy újszerű, de hihetetlenül egyszerű forma, és mindenki kipróbálja. Azt is érdekes látni, hogy azonos kiindulással egészen más formák jönnek létre. Néhány ilyen koszorúval egy egész napos kirándulást megoldottam, jobban estek, mint a szendvicsek.

Virslis koszorú (6 darabhoz):

új virslis kifli

2 dkg élesztőt 2 kockacukorral feloldunk kb. 1,5 dl langyos tejben. 15 percig hagyjuk felfutni, majd elkeverjük 30 dkg liszttel (fele lehet rétesliszt), 1 teáskanál sóval, 1 tojássárgával. 10 percig dagasztjuk dagasztógéppel, közben belegyúrunk 2-3 dkg olvasztott vajat, és ha szükséges, még 1-2 evőkanál tejet. Lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük. Kicsit meggyúrjuk, és hat egyenlő részre vágjuk. A gombóccá gömbölyített darabokat letakarjuk, és mindig csak egyet veszünk elő. Hosszúkásra nyújtjuk, éppen akkorára, hogy egy virsli belehajtható legyen. 1-1,5 centiméterenként bevagdossuk, de csak a virsliket vágjuk át, a tésztát nem. Koszorúvá alakítjuk, és a virsliszeleteket az őket körülvevő tésztaburokkal együtt kifordítjuk. Praktikus ezt már a sütőpapírral borított tepsin végezni. A tésztát 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük. A koszorúk tetejét enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk valami kedvünkre való maggal és Maldon sóval, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Ez tulajdonképpen egy korábbi virslis kifli mutációja. Ott képek is vannak, a harmadik után következik a koszorúvá alakítás, a többi ugyanaz.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az ecet és olaj freeblogon nagyon sok jó recepttel,kelt tésztával,süteményekkel,húsos ételekkel találkoztok.Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu