Finomságok Konyhája: Virslis koszorú

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Virslis koszorú

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Virslis koszorú

Ha a kelt tészta már megvan fejben, vagyis a jó alaprecepthez türelem és némi gyakorlat társul, akkor a legjobb játék az egészben a formázás. Felbukkan a blogokon egy újszerű, de hihetetlenül egyszerű forma, és mindenki kipróbálja. Azt is érdekes látni, hogy azonos kiindulással egészen más formák jönnek létre. Néhány ilyen koszorúval egy egész napos kirándulást megoldottam, jobban estek, mint a szendvicsek.

Virslis koszorú (6 darabhoz):

új virslis kifli

2 dkg élesztőt 2 kockacukorral feloldunk kb. 1,5 dl langyos tejben. 15 percig hagyjuk felfutni, majd elkeverjük 30 dkg liszttel (fele lehet rétesliszt), 1 teáskanál sóval, 1 tojássárgával. 10 percig dagasztjuk dagasztógéppel, közben belegyúrunk 2-3 dkg olvasztott vajat, és ha szükséges, még 1-2 evőkanál tejet. Lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük. Kicsit meggyúrjuk, és hat egyenlő részre vágjuk. A gombóccá gömbölyített darabokat letakarjuk, és mindig csak egyet veszünk elő. Hosszúkásra nyújtjuk, éppen akkorára, hogy egy virsli belehajtható legyen. 1-1,5 centiméterenként bevagdossuk, de csak a virsliket vágjuk át, a tésztát nem. Koszorúvá alakítjuk, és a virsliszeleteket az őket körülvevő tésztaburokkal együtt kifordítjuk. Praktikus ezt már a sütőpapírral borított tepsin végezni. A tésztát 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük. A koszorúk tetejét enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk valami kedvünkre való maggal és Maldon sóval, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Ez tulajdonképpen egy korábbi virslis kifli mutációja. Ott képek is vannak, a harmadik után következik a koszorúvá alakítás, a többi ugyanaz.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az ecet és olaj freeblogon nagyon sok jó recepttel,kelt tésztával,süteményekkel,húsos ételekkel találkoztok.Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 6 napja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 3 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 3 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu