Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha a kelt tészta már megvan fejben, vagyis a jó alaprecepthez türelem és némi gyakorlat társul, akkor a legjobb játék az egészben a formázás. Felbukkan a blogokon egy újszerű, de hihetetlenül egyszerű forma, és mindenki kipróbálja. Azt is érdekes látni, hogy azonos kiindulással egészen más formák jönnek létre. Néhány ilyen koszorúval egy egész napos kirándulást megoldottam, jobban estek, mint a szendvicsek.
Virslis koszorú (6 darabhoz):
2 dkg élesztőt 2 kockacukorral feloldunk kb. 1,5 dl langyos tejben. 15 percig hagyjuk felfutni, majd elkeverjük 30 dkg liszttel (fele lehet rétesliszt), 1 teáskanál sóval, 1 tojássárgával. 10 percig dagasztjuk dagasztógéppel, közben belegyúrunk 2-3 dkg olvasztott vajat, és ha szükséges, még 1-2 evőkanál tejet. Lefedve langyos helyen 1 órát kelesztjük. Kicsit meggyúrjuk, és hat egyenlő részre vágjuk. A gombóccá gömbölyített darabokat letakarjuk, és mindig csak egyet veszünk elő. Hosszúkásra nyújtjuk, éppen akkorára, hogy egy virsli belehajtható legyen. 1-1,5 centiméterenként bevagdossuk, de csak a virsliket vágjuk át, a tésztát nem. Koszorúvá alakítjuk, és a virsliszeleteket az őket körülvevő tésztaburokkal együtt kifordítjuk. Praktikus ezt már a sütőpapírral borított tepsin végezni. A tésztát 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük. A koszorúk tetejét enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk valami kedvünkre való maggal és Maldon sóval, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Ez tulajdonképpen egy korábbi virslis kifli mutációja. Ott képek is vannak, a harmadik után következik a koszorúvá alakítás, a többi ugyanaz.
|
|
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!