Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szarma (töltött káposzta 10 főre)
Hozzávalók: 1,5 kiló
darált sertéslapocka, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg fokhagyma, 1 teáskanál
őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 evőkanál
fűszerpaprika, ízlés szerint só, 15 dkg rizs, 1 fej savanyított
káposztalevél, 50 dkg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök. A tálaláshoz
tejföl, és friss kenyér.
A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, ugyanannyi liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika.
A
darált húst ízesítjük az apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával,
fűszerezzük feketeborssal, köménnyel, pirospaprikával és sóval. A
rizst is hozzákeverjük.
A savanyú káposzta leveleinek vastagabb ereit kivágjuk. Egy
nagyobb cserépedény, vagy fazék alját vágott savanyú káposztával
beterítjük. A leveleket megtöltjük a fűszerezett hússal, végeit jól
lezárjuk, nehogy a főzés során kifolyjanak. Szorosan egymás mellé
állítjuk a káposzta alapra. A füstölt csülköt feldaraboljuk, a
szeleteket a töltött káposzták közé nyomkodjuk, majd az egészet
beterítjük savanyú káposztával. Erre újabb sor töltött káposzta, és
csülök szeletek kerülnek. A tetejét savanyú káposztával lefedjük, vízzel
felöntjük, és kemencében, vagy sütőben 2-3 óráig rotyogtatjuk.
Amikor elkészült, a sertészsírból a liszttel, fokhagymával és
fűszerpaprikával rántást készítünk, és az étel tetejére öntjük. Kicsit
átmozgatjuk, hogy a rántás elvegyüljön, felforraljuk, és tálaljuk.
Tejföllel, és kenyérrel fogyaszthatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kapros-tejfölös cukkini főzelék, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Rántott pecsenyekacsa máj, ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!