Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
 
Bejelentkezés
Szarma  (töltött káposzta 10 főre)
Hozzávalók: 1,5 kiló 
darált sertéslapocka, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg  fokhagyma, 1 teáskanál 
őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1  evőkanál 
fűszerpaprika, ízlés szerint só, 15 dkg rizs, 1 fej savanyított  
káposztalevél, 50 dkg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök. A tálaláshoz 
tejföl,  és friss kenyér.
A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, ugyanannyi liszt, 1 gerezd  fokhagyma, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika.
 A
 darált húst ízesítjük az apróra vágott vöröshagymával és  fokhagymával,
 fűszerezzük feketeborssal, köménnyel, pirospaprikával és sóval. A  
rizst is hozzákeverjük.
A
 darált húst ízesítjük az apróra vágott vöröshagymával és  fokhagymával,
 fűszerezzük feketeborssal, köménnyel, pirospaprikával és sóval. A  
rizst is hozzákeverjük.
        A  savanyú káposzta leveleinek vastagabb ereit kivágjuk. Egy 
nagyobb cserépedény,  vagy fazék alját vágott savanyú káposztával 
beterítjük. A leveleket megtöltjük  a fűszerezett hússal, végeit jól 
lezárjuk, nehogy a főzés során kifolyjanak.  Szorosan egymás mellé 
állítjuk a káposzta alapra. A füstölt csülköt  feldaraboljuk, a 
szeleteket a töltött káposzták közé nyomkodjuk, majd az  egészet 
beterítjük savanyú káposztával. Erre újabb sor töltött káposzta, és  
csülök szeletek kerülnek. A tetejét savanyú káposztával lefedjük, vízzel
  felöntjük, és kemencében, vagy sütőben 2-3 óráig rotyogtatjuk.
        Amikor  elkészült, a sertészsírból a liszttel, fokhagymával és 
fűszerpaprikával rántást  készítünk, és az étel tetejére öntjük. Kicsit 
átmozgatjuk, hogy a rántás  elvegyüljön, felforraljuk, és tálaljuk.
        Tejföllel,  és kenyérrel fogyaszthatjuk.
|  |  | 
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!