Finomságok Konyhája: Sütőtökös szelet habbal

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütőtökös szelet habbal
Hozzávalók:
Tésztához: 2 tojássárgája, 7 dkg vaj/margarin, 15 dkg rétesliszt (a töltelék lágysága miatt), 2,5 dkg élesztő, 30 ml tej (2 evőkanál), 1 csomag vaníliás cukor.
Töltelékhez: 50 dkg sütőtök húsa (párolt/sült), 10 dkg porcukor (sütőtök édessége alapján), 1,5 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 1 citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje, pici só.
Tésztára: darált dió vagy zsemlemorzsa.
Hab a tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tepsi mérete 20 × 25 cm. Előző nap megsüthetjük a tököt. Megmossuk, négyfelé vágjuk, a magját kikaparjuk. Alufóliával bélelt tepsibe tesszük, letakarjuk alufóliával, és 180°C-os sütőben puhulásig, kb. 35-45 percig sütjük (villapróba). – A húsát kikaparjuk egy tálba, ha meghűlt letakarjuk és felhasználásig hűvös helyre tesszük.

1. - A süteményhez először a sütőtökkrémet készítjük el: Villával összetörjük, beletesszük a porcukrot, a mézeskalács fűszert, a vaníliás pudingport, citromhéjat. Összekeverjük simára. – A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, beleforgatjuk a tökös masszába. A tészta elkészítéséig pihentetjük.

2. - A tésztához a vajat/margarint a tojással, vaníliás cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk. Kissé lágy tésztát kapunk. Lisztezett munkalapon a tepsi méretére nyújtjuk, majd sodrófa segítségével a tepsibe – aminek az oldalait körbe kibélelünk sütőpapírral – tesszük. A tésztát megszórjuk darált dióval/zsemlemorzsával, ráöntjük a sütőtökös krémet. Elegyengetjük, majd letakarva pihentetjük 40 percet. Előmelegített forró sütőbe tesszük, 10 perc után visszavesszük 170-180°C-ra, és még 20 percig sütjük.

3. - A tetejére közben a tojásfehérjét félig felverjük, majd adagolva hozzá a cukrot kemény habbá verjük. A sütőből kivesszük a tepsit – visszavesszük a sütőt 130°C-ra –, és a kemény habot egyenletesen rákenjük a krémre. Visszatesszük a sütőbe, és csak szárítjuk kb. 10 percig (kitámaszthatjuk a sütő ajtaját, vagy 2-3 percenként kinyitjuk, hogy a gőz távozzon). Kihűlés után, hideg vízbe mártott (szárazra törölt) éles késsel tetszés szerint szeletekre vágjuk.

Lehet a tetejére a tojáshab helyett tejszínhab réteget is tenni, vagy ízlés szerint mázzal bevonni. – Valamint a tojásfehérje habot ízesíthetjük is (pl. citromkrém/lemon curd, csoki stb.). (Saját recept)

Címkék: web.cukrászda rcp.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ferencz Terézia üzente 13 éve

Editke!
Nagyon aranyos vagy. Ilikének külön köszönet.
Nekem csak egy gondom van, és az pedig mindig az idő! (De az is lehet, hogy már nem vagyok olyan "pattogós", mint anno!)
Mindenkit szeretettel üdvözlök. Zia

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Terézia!
Örülök,hogy "láthatlak" a klubban.
Ilike hozta,de Te is feltölthetted volna a klubba.
Ha akarod átteszem galériába,ami a Te neveden lesz.
Jó?
Nagyon szép süti,gratulálok.Edit.

Válasz

Ferencz Terézia üzente 13 éve

Köszönöm, hogy itt is láthatom a receptem! Ízében egy kis karácsonyi hangulatot varázsol az asztalra. A habot (bármelyik megoldással készül) mindenképpen érdemes ízesíteni, sokkal finomabb. - Zia

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Kifogom próbálni.Köszi Ilike.Puszi Marcsi

Válasz

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Hű, ez nagyon jól néz ki! Meg kéne sütni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép süti.
Köszönjük Ilikém.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 19 órája új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu