Finomságok Konyhája: Sütőtökös szelet habbal

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13006 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütőtökös szelet habbal
Hozzávalók:
Tésztához: 2 tojássárgája, 7 dkg vaj/margarin, 15 dkg rétesliszt (a töltelék lágysága miatt), 2,5 dkg élesztő, 30 ml tej (2 evőkanál), 1 csomag vaníliás cukor.
Töltelékhez: 50 dkg sütőtök húsa (párolt/sült), 10 dkg porcukor (sütőtök édessége alapján), 1,5 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 1 citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje, pici só.
Tésztára: darált dió vagy zsemlemorzsa.
Hab a tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tepsi mérete 20 × 25 cm. Előző nap megsüthetjük a tököt. Megmossuk, négyfelé vágjuk, a magját kikaparjuk. Alufóliával bélelt tepsibe tesszük, letakarjuk alufóliával, és 180°C-os sütőben puhulásig, kb. 35-45 percig sütjük (villapróba). – A húsát kikaparjuk egy tálba, ha meghűlt letakarjuk és felhasználásig hűvös helyre tesszük.

1. - A süteményhez először a sütőtökkrémet készítjük el: Villával összetörjük, beletesszük a porcukrot, a mézeskalács fűszert, a vaníliás pudingport, citromhéjat. Összekeverjük simára. – A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, beleforgatjuk a tökös masszába. A tészta elkészítéséig pihentetjük.

2. - A tésztához a vajat/margarint a tojással, vaníliás cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk. Kissé lágy tésztát kapunk. Lisztezett munkalapon a tepsi méretére nyújtjuk, majd sodrófa segítségével a tepsibe – aminek az oldalait körbe kibélelünk sütőpapírral – tesszük. A tésztát megszórjuk darált dióval/zsemlemorzsával, ráöntjük a sütőtökös krémet. Elegyengetjük, majd letakarva pihentetjük 40 percet. Előmelegített forró sütőbe tesszük, 10 perc után visszavesszük 170-180°C-ra, és még 20 percig sütjük.

3. - A tetejére közben a tojásfehérjét félig felverjük, majd adagolva hozzá a cukrot kemény habbá verjük. A sütőből kivesszük a tepsit – visszavesszük a sütőt 130°C-ra –, és a kemény habot egyenletesen rákenjük a krémre. Visszatesszük a sütőbe, és csak szárítjuk kb. 10 percig (kitámaszthatjuk a sütő ajtaját, vagy 2-3 percenként kinyitjuk, hogy a gőz távozzon). Kihűlés után, hideg vízbe mártott (szárazra törölt) éles késsel tetszés szerint szeletekre vágjuk.

Lehet a tetejére a tojáshab helyett tejszínhab réteget is tenni, vagy ízlés szerint mázzal bevonni. – Valamint a tojásfehérje habot ízesíthetjük is (pl. citromkrém/lemon curd, csoki stb.). (Saját recept)

Címkék: web.cukrászda rcp.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ferencz Terézia üzente 13 éve

Editke!
Nagyon aranyos vagy. Ilikének külön köszönet.
Nekem csak egy gondom van, és az pedig mindig az idő! (De az is lehet, hogy már nem vagyok olyan "pattogós", mint anno!)
Mindenkit szeretettel üdvözlök. Zia

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Terézia!
Örülök,hogy "láthatlak" a klubban.
Ilike hozta,de Te is feltölthetted volna a klubba.
Ha akarod átteszem galériába,ami a Te neveden lesz.
Jó?
Nagyon szép süti,gratulálok.Edit.

Válasz

Ferencz Terézia üzente 13 éve

Köszönöm, hogy itt is láthatom a receptem! Ízében egy kis karácsonyi hangulatot varázsol az asztalra. A habot (bármelyik megoldással készül) mindenképpen érdemes ízesíteni, sokkal finomabb. - Zia

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Kifogom próbálni.Köszi Ilike.Puszi Marcsi

Válasz

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Hű, ez nagyon jól néz ki! Meg kéne sütni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép süti.
Köszönjük Ilikém.
Puszi:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu