Finomságok Konyhája: Sakk-matt szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12852 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sakk-matt szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

A sarga tesztahoz:
16dkg margarin,16dkg porcukor,1csomag vanilias cukor,1citrom reszelt
heja,3tojas,12dkg finomliszt,keshegynyi sutopor
A barna tesztahoz: 16dkg margarin,16dkg porcukor,1csomag vanilias
cukor,3tojas,10dkg finomliszt,2dkg kakaopor
A toltelekhez: 30dkg sargabarack lekvar
A csokimazhoz: 20dkg porcukor,4ek.kakaopor,6dkg margarin

 

Elkészítés:

A
sarga tesztahoz a margarint,a porcukrot,a vanilias cukrot es a reszelt
citromhejat habosra keverjuk,majd hozza adjuk a tojasok sargajat,a
lisztet,a sutoport.A tojasok feherjet kemeny habba verjuk,majd vigyazva
hogy a kikevert tojasos masszaba forgatjuk.Egy nagy tepsit
kivajazunk,liszttel behinjuk,de az is jo ha sutopapirral kibeleljuk es
a sarga tesztat beleontjuk es egyenletesen elsimitjuk.Kozepes langra
bemelegitjuk a sutot majd a tepsit betoljuk es 20-25perc alatt
megsutjuk.Akkor jo ha a teteje vilagosbarna es a  beleszurt ture mar
nem ragad a teszta.Amig sul a barna tesztat a sargahoz hasonloan,a
kakaoporral kikeverjuk.A megsult sarga tesztat egy gyurodeszkara
boritjuk.Megvarjuk amig kihul a tepsi es a barna tesztat is
beleontjuk.Kozepes langgal sutjuk.

A
ket kesz tesztalapot hosszaban pontosan kettevagjuk,majd a lapokat
lekvarral megkenjuk es osszeragasztjuk.A sarga lapra tesszuk a
barnat,majd arra ismet sargat,arra pedig a barnat.Az igy kapott
sutemeny tetejere egy nagyobb deszkat vagy talcat helyezunk es arra egy
felkilos sulyt helyezunk amivel egy orara lenyomjuk.

A
nehezeket leveve a sutemenyt eles kessel kb.1,5centi szeles szeletekre
vagjuk.Ezeket valtakozva,lekvarral hosszaban egymasra ragasztjuk.4
szeletbol lesz egy rud.

A
kesz rudakat csokimazal bevonjuk.Ehhez a hozzavalokat 3 evokanal vizzel
elkeverjuk es lassu tuzon megmelegitjuk,hogy a margarin elolvadjon
benne.Meg melegen a teszta tetejere es oldalara kenjuk.Nehany ora mulva
szeleteljuk

Címkék: süteményhttp://receptgyar.hu/sakk-matt-szelet

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Régóta tervezem,hogy megsütöm.
Mutatós süti,a férjemnek ízlene,mivel nem krémes.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom mutatós sütemény!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Sajttal_sonkaval_toltott_rantott_hus_2190931_9413_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu