Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mexikói ragu
Hozzávalók:
0,5 kg
sertéslapocka |
Elkészítés:
Egy közepes fej apróra vágott vöröshagymát a
fölmelegített olajban megfonnyasztunk, majd hozzáadunk
0,5 kg egyenletes kockára vágott sertéslapockát. Erős
lángon átpirítva ízesítjük rozmaringgal, és kevés vizet
aláöntve fedő alatt pároljuk. Ha a hús félig puha,
zsírjára sütjük, és hozzákeverjük a két zacskó (KB 80
dkg) mexikói köretet. erős tűzön átforgatjuk, majd
enyhén megsózva bőven szórunk rá finomra vágott
petrezselyemzöldet. Kevés vizet öntve alá lefedjük, és
puhára pároljuk. a színben, összetételében gazdag étel
felkeltheti a gyerekek érdeklődését. Természetesen a
zöldségféléket ízlésnek megfelelően változtathatjuk. Jó
íz kombinációt ad például a zöldbab, gomba, ecetes
uborka, paradicsompaprika együttese. Fogyaszthatjuk
önnáló ételként, de tálalhatunk mellé fél adag
petrezselymes burgonyát, párolt rizst vagy túrós
galuskát. Ez utóbbihoz 20 dkg lisztet, 10 dkg tehéntúrót
és egy egész tojás összedolgozunk annyi vízzel, hogy
lágy tésztát kapjunk, majd forrásban lévő sós vízben
apró galuskákat szaggatva kifőzzük. Leszűrve egy
evőkanálnyi forró olajban átforgatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almás vagdalt
Zöldséges hústekercs