Finomságok Konyhája: Almás vagdalt

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Almás vagdalt

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

30 dkg darált sertés vagy baromfihús
2-3 db alma
2 db tojás
1 zsemle
petrezselyemzöld
majoránna, borsikafű

olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

30 dkg darált sertés- vagy baromfihúsba durvára
belereszelünk 2-3 savanykás almát, összekeverjük 2 db
tojással, egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével,
finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük kevés
sóval, majoránnával, borsikafűvel. Ha jól kidolgoztuk,
henger alakúra formálva, olajjal vékonyan kikent
teflontepsibe téve, középmeleg sütőben szép pirosra
sütjük. Elkészíthetjük pogácsának is. Ebben az esetben
süthetjük bő, forró olajban, de vékonyan kivajazott
tepsiben vagy grillsütőben, egymás mellé fektetve.
Mindkét változat kevésbé szárad ki, ha alufóliába
csomagoljuk, vagy a tepsit alufóliával fedjük le.
Ilyenkor sütés befejezése előtt a fóliát bontsuk ki,
illetve vegyük le, hogy a hús enyhén megpiruljon.
További változat, ha a zsemle helyett 4 csapott evőkanál
szójapelyhet vagy szójagranulátumot használunk fel, amit
előzőleg 2-3 óráig langyos vízben áztatunk, majd
alaposan kinyomkodtunk. Az almát fölcserélhetjük főtt
sárgarépával, zöldborsóval, párolt gombával. A vagdalt
hidegen, melegen jóízű, mutatós, a gyerekek számára
könnyen fogyasztható étel. Leggyakrabban különböző
főzelékekkel, burgonyapürével, petrezselymes vagy vajas
burgonyával tálaljuk. Hidegen, ízlés szerinti salátával
egészíthetjük ki.

Címkék: http://leszbi-es-bi.uw.hu/recept/sertes/sertes.html

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon finom almásan Marikám!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Azt hiszem érdemes lesz kipróbálni!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu