Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30 dkg darált
sertés vagy baromfihús |
Elkészítés:
30 dkg darált sertés- vagy baromfihúsba durvára
belereszelünk 2-3 savanykás almát, összekeverjük 2 db
tojással, egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével,
finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük kevés
sóval, majoránnával, borsikafűvel. Ha jól kidolgoztuk,
henger alakúra formálva, olajjal vékonyan kikent
teflontepsibe téve, középmeleg sütőben szép pirosra
sütjük. Elkészíthetjük pogácsának is. Ebben az esetben
süthetjük bő, forró olajban, de vékonyan kivajazott
tepsiben vagy grillsütőben, egymás mellé fektetve.
Mindkét változat kevésbé szárad ki, ha alufóliába
csomagoljuk, vagy a tepsit alufóliával fedjük le.
Ilyenkor sütés befejezése előtt a fóliát bontsuk ki,
illetve vegyük le, hogy a hús enyhén megpiruljon.
További változat, ha a zsemle helyett 4 csapott evőkanál
szójapelyhet vagy szójagranulátumot használunk fel, amit
előzőleg 2-3 óráig langyos vízben áztatunk, majd
alaposan kinyomkodtunk. Az almát fölcserélhetjük főtt
sárgarépával, zöldborsóval, párolt gombával. A vagdalt
hidegen, melegen jóízű, mutatós, a gyerekek számára
könnyen fogyasztható étel. Leggyakrabban különböző
főzelékekkel, burgonyapürével, petrezselymes vagy vajas
burgonyával tálaljuk. Hidegen, ízlés szerinti salátával
egészíthetjük ki.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mexikói ragu
Zöldséges hústekercs