Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 

 

Ádvent---

 

Még a csend az úr

S bár üres a város, és deresek a fák

Hosszuk az éjjelek, egy új tél közeleg

Új világot ígér--

A szívekbe költözik a remény

Advent igéje életre kél

Koszorú a falon, alatta gyertyák

A fények kigyúlnak égi álmokat ígér

Megváltó születik, közeleg a szent éj

Hit remény szeretet és jóság

Mit adhat, az úr-s lám a gyertya-fényre gyúl

--hj-

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 3 éve

Nagyon szép Adventi vers, köszönöm szépen szeretettel...

 

Maradj otthon------

Legyél most a napsugár

Vagy virág gyümölcsfa ágán

Legyél akkord egy gitáron

Vagy méhecske egy virágon

Csak most-- maradj otthon

Legyél billentyű zongorán

Vagy illat lila orgonán

Legyél zöldellő levél faágon

Vagy festék húsvéti tojáson

Csak most –maradj otthon

Legyél eső csendes udvaron

Vagy pici hangya a gyomon

Legyél harmat, nyújtózó ágon

Vagy méhecske piros tulipánon

Csak most-maradj otthon

Legyél most csend a hangokon

Vagy türelmes ezeken a napokon

Legyél segítő másokon

De most –maradj otthon,,,,,,,

--hj

Utolsó hozzászólás

Harmath Jozsef üzente 3 éve

vigyázok én is ...üdv

Tovább 

 

Debreceni páros kolbász!

Recept itt:

https://deko.blog.hu/

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 3 éve

Megnéztem! és nagyon jól néz ki a recept után bizonyára finom is .....

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirke, étolaj, 2 ek bor-vagy gyümölcsecet, a magy csomó

petrezselymzöld, 3-4 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 tk só és currypor, 1 mk őröltbors, olaj a sütéshez.

 

A megtisztított csirkét kis darabokra vágjuk. 1/2 dl olajban elkeverjük az ecetet, az aprított petrezselymet, a sót, borsot a curryt, majd a csirkedarabokat egyenként megmártjuk benne, és egy mély tálban egymásra tesszük. Néhány órán keresztül a hűtőszekrényben érleljük, néhányszor forgassuk meg.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy, nem fás karalábégumó, 10 dkg zabpehely, 1 csokor zöldhagyma a zöldjével (póréhagyma is jó), 8 dkg  parmezán jellegű (pl.: cheddar) sajt, 2 tojás, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dl tej, 1 ek teljes körlésű (vagy sima) liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 tk sütőpor, őrölt bors és só ízlés szerint. Olaj a sütéshez.

 

A zabpehelyre ráöntünk 2 dl tejet, és félretesszük. A hámozott, tisztított karalábét az almareszelő durva fokán lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Gizike köszönöm szépen a kedves hozzászólást! Szerintem tócsninak elkészítve is finom lehet! Úgy talán egyszerűbb az elkészítése.

Tovább 

Ebből a mennyiségből 4 db. palacsinta lesz.

 

1 bögre (175 gr) liszt+ 1 tk sütőpor, 1 db tojás, 1 börre ( 250 ml) tej, 1 db narancs finomra reszelt héja.

 

A lisztet és a sütőport szitáljuk át, adjuk hozzá a tojást, és egy csipet sót. Apránként adjuk hozzá a tejet, míg sűrűre és csomómentesre nem keverjük a tésztát.

Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat. Melegítsünk fel egy teflonos palacsintasütőt, vagy serpenyőt. Öntsük a kívánt mennyiséget a serpenyőbe, süssük, míg a tészta tetején buborékok nem keletkeznek, majd fordítsuk meg.

Tovább 

2020.01.06. Vízkereszt Ünnepe
Hagyományok- hiedelmek
_____________________
Vízkereszt (január 6.) napjával zárul a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsang. Vízkereszt az egyik legrégibb egyházi ünnep: a IV. századig ezen a napon ünnepelték Jézus születésnapját és az évkezdetet is.
Ezen a napon szokás leszedni a karácsonyfát is.


Vízkereszt napjától a nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerdáig tart a farsang, a karneválok ünnepi időszaka. Ez a közelgő tavasz örömünnepe, egyben a tél és a tavasz jelképes küzdelmének a megjelenítése.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 4 éve

Köszönöm a tájékoztatást ,jó megőrizni a régi hagyományokat ....

Tovább 

 

Képtalálat a következőre: „GYÖNYÖRŰ ROZSÁK VIRÁG KÉP”

Neved napjára kívánok sok szépet,
legyen számodra boldogság az élet.
Mint gyöngy virág az erdő közepén,
úgy viruljon az életed, névnapod ünnepén!

Egy homokszemben lásd meg a világot,
Egy vadvirágban a fénylő eget,
Egy órában az örökkévalóságot,
S tartsd kezedben a végtelent.

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok,
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Köszönöm szépen Gizikém nagyon kedves vagy puszi

Hozzávalók:

4 egész tojás, 2,5 dl tej, 8 dkg liszt, 1 nagy csokor medvehagyma, só, őrölt bors, 1 ek vaj, 10 dkg juhtúró, 0,5 dl tejföl.

 

Egy turmixgépbe adagoljuk a tojást, tejet, lisztet, az aprított medvehagymát, alaposan összeturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy teflon serpenyőben kevés vajat vagy olajat melegítünk, és ezen megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.

Az összetört juhtúrót krémesre keverjük egy kevés tejföllel. A megkent palacsintákat langyosan tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 5 éve

Ez is nagyon finomnak igérkezik ..köszönöm szépen

Tovább 

25 dkg félzsíros tehéntúró, 1 db tojás, só, 6 ek búzadara, 1/2 csomag medvehagyma.

 

Az összetört túróhoz hozzáadjuk a tojást, búzadarát, sót (ízlés szerint), és az apróra vágott medvehagymát, majd jól összegyúrjuk.

Én este keverem össze, és jól lefedve a hűtőbe teszem pihenni. Másnap gombócokat formázunk belőle, és sós vízben készre főzzük.

Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, még kb. 6 percig főzzük,

A lecsepegtetett gombócokat morzsával, vagy anélkül tálba szedjük és azonnal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 5 éve

Köszönöm szépen Anna a receptet,,átviszem az oldalamra,puszi érte

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu