Finomságok Konyhája: Vörösboros vaddisznó pörkölt

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vörösboros vaddisznó pörkölt

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Vörösboros vaddisznó pörkölt

A pácolás: Egy akkora edényt készítünk el, annyi vizet öntünk, amelybe belefér a pácolásra kerülő hús és a páclé úgy, hogy a húst teljesen ellepje és a pácolás során, a húst forgatni tudjuk. Apró karikákra vágott fehér-és sárgarépát, gyökeret, vöröshagymát, fokhagymát, valamint egész fekete borsot, borókabogyót, babérlevelet teszünk a vízhez. A hús mennyiségétől függően ecettel, citromlével vagy tárkonyos ecettel ízesítjük. Nem kell túlzásba vinni! Ezt a keveréket jól összefőzzük, ami azt jelenti, hogy a forrástól számítva 15-30 percig főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután az adalékokkal együtt az elkészített edénybe, a pácolásra kerülő húsra öntjük. Ügyeljünk arra, hogy a húst jól ellepje, mert a kilátszó hús hamar romlásnak indul. A páchoz sót nem teszünk, mert a hús elveszíti eredeti színét. Hűvös helyen érleljük egy napot, többször megforgatva-locsolva, hogy mindenhol egyenletesen érje a páclé és a fűszerek aromája jól átjárja. Pácolás után, a húst lemossuk hideg vízzel, de ne áztassuk.

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznóhús,
  • 5 dkg zsír,
  • 3 nagy fej hagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 3 ek házi paprika,
  • 1-1 zöldpaprika, paradicsom, babérlevél,
  • só,
  • száraz vörösbor.

A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beleforgatjuk az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózzuk, majd időnként kevergetve saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült, rászórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. (fél deci bornál többet soha ne tegyünk bele). Ekkor belekarikázzuk a paprikát, a paradicsomot és beletesszük a zúzott fokhagymát.

Címkék: http://hu.wikibooks.org/wiki/szak%c3%a1csk%c3%b6nyv/h%c3%basok/vadh%c3%basok/vaddiszn%c3%b3

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Én tavaly kaptam jó kis vaddisznó húst állítólag nagyon finomra készítettem , én nem ettem belőle , mert vadat nem eszem, ugyanígy ezzel az eljárással csináltam aki szereti annak ajánlom ezt a jó kis receptet

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Úgy bizony, nagyon finom!...kár, hogy drága a vadhús.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Erzsike.
Osztozom a véleményeddel.
Puszi:Edit.

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 12 éve

Nagyon fincsi kaja.

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 13 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 18 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu