Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Almás kevert
Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma tisztán mérve,
30 dkg kristálycukor,
10 dkg mazsola,
15 dkg durvára vágott dióbél,
25 dkg liszt,
2 egész tojás,
1 evőkanál sütőpor,
fél citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 dkg vaj,
kevés liszt.
Elkészítés:
A sütemény készítése előtti napon a reszelt almát a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a megmosott és szárától megtisztított mazsolát. Betakarva állni hagyom. Másnap ehhez a keverékhez hozzáadom a tojásokat, a sütőport, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és addig keverem, amíg könnyű, habos massza nem válik belőle. Ezután beleteszem a diót is, majd az egészet egy kikent, kevés liszttel meghintett, közepes nagyságú, mélyebb tepsibe öntöm. Előmelegített, forró sütőbe téve, közepes lángon addig sütöm, amíg a beleszúrt tű száraz marad. A tepsiben hagyom kihűlni, és kockára vágva kínálom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 perce a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
Garáz József írta 6 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Tudod ! Én szedem a gyümölcsöt a ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Roston sült csirkemell almakarikákkal, petrezselymes rizzsel képhez:
József köszönöm a hozzászólást!
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Megyes cseresznyés kakaós pite. képhez:
József gratulálok a finom és szép pitékhez! Biztos nagyon ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József gratulálok a finom és szép pitékhez! Biztos nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!