Finomságok Konyhája: Csokoládés profiterol

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11159 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11159 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11159 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11159 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés profiterol

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

1 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg csokoládé
- 3 pohár tej
- 3 db tojássárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 dkg mogyoró
- 1 csipet
- 2 db tojás
- 12,5 dkg víz
- 10 dkg finom liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db vaníliarúd

A vizet a vajjal és a sóval együtt lábasba teszem, és felmelegítem. Amint a víz felforrt, lehúzom a tűzről az edényt, és fakanállal hozzákeverek 7,5 dkg lisztet, majd visszateszem az edényt a tűzhelyre. Addig főzöm-keverem, amíg a tészta gombóccá áll össze, és elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig hagyom főni, és amikor sercegni kezd, lehúzom a tűzről, és hideg felületre (márványlapra) borítom. Amikor a tészta kihűlt, visszateszem az edénybe, és egyenként alaposan elkeverem benne a tojásokat. A második
tojást csak akkor adom hozzá, amikor az elsőt már jól elkevertem a tésztával. Addig kavarom, amíg buborékos lesz, és szakadozni kezd. A tésztát habzsákba töltöm, és sütőpapírral kibélelt tepsire golyókat formázok belőle. 250 fokos sütőben, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütöm a kis halmokat.
Közben elkészítem a főzött krémet. Egy evőkanál cukrot és egy tojássárgáját kislábasban fakanállal jól elkeverek, és hozzáadok egy evőkanál lisztet. Két
pohár tejet felmelegítek, és amikor már majdnem forr, habverővel azt is belekeverem. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzöm.
Leveszem a tűzről, és kihűtöm. Időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. A krémet kis lyukú nyomózsákba lapátolom, és megtöltöm vele a tésztagolyócskákat. A mázhoz a csokoládét lereszelem, és pár csepp tejjel elkeverve felolvasztom. 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot meg 1 evőkanál keményítőt tálba teszek, és összekeverem egy pohár forró tejjel. Az edényt tűzhelyre teszem, és folyamatos keverés közben besűrítem a krémet. Egy csipet vaníliával ízesítem, hozzáadom az olvasztott csokoládét, jól összekeverem és hagyom kihűlni. A csokoládékrémet nem kell túl sűrűre főzni. A megtöltött golyócskákat tálra rendezem, és megöntözöm a hideg csokis krémmel. A tetejét durvára vágott pörkölt mogyoróval díszítem.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 7 órája a(z) Vargabéles képhez:

Vargabeles-002_2111042_6098_s

Köszönöm az elismerést és a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Vargabéles képhez:

Vargabeles-002_2111042_6098_s

Éva nagyon jól néz ki a bélesed! Örömmel megkóstolnám! ...

burger eva 9 órája új képet töltött fel:

Vargabeles-002_2111042_6098_s

burger eva írta 9 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Mai ebédünk:Grízgaluskás paradicsomleves,csirkepörkölt...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Gizike finom ebédetek, és vacsorátok volt! Mindegyiket ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldségleves csirke hússal , szemesbab ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) bordó bazsarózsa képhez:

Bordo_bazsarozsa_2110787_3903_s

Köszönöm Marcsi neked is a szép szavakat jól esik az ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Főzelék...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: vargányás gombaleves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tojásfasírt képhez:

Tojasfasirt_2110904_7538_s

Gizike köszönöm a hozzászólást! Kedves vagy! Neked is...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu