Finomságok Konyhája: Csokoládés profiterol

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés profiterol

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

1 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg csokoládé
- 3 pohár tej
- 3 db tojássárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 dkg mogyoró
- 1 csipet
- 2 db tojás
- 12,5 dkg víz
- 10 dkg finom liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db vaníliarúd

A vizet a vajjal és a sóval együtt lábasba teszem, és felmelegítem. Amint a víz felforrt, lehúzom a tűzről az edényt, és fakanállal hozzákeverek 7,5 dkg lisztet, majd visszateszem az edényt a tűzhelyre. Addig főzöm-keverem, amíg a tészta gombóccá áll össze, és elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig hagyom főni, és amikor sercegni kezd, lehúzom a tűzről, és hideg felületre (márványlapra) borítom. Amikor a tészta kihűlt, visszateszem az edénybe, és egyenként alaposan elkeverem benne a tojásokat. A második
tojást csak akkor adom hozzá, amikor az elsőt már jól elkevertem a tésztával. Addig kavarom, amíg buborékos lesz, és szakadozni kezd. A tésztát habzsákba töltöm, és sütőpapírral kibélelt tepsire golyókat formázok belőle. 250 fokos sütőben, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütöm a kis halmokat.
Közben elkészítem a főzött krémet. Egy evőkanál cukrot és egy tojássárgáját kislábasban fakanállal jól elkeverek, és hozzáadok egy evőkanál lisztet. Két
pohár tejet felmelegítek, és amikor már majdnem forr, habverővel azt is belekeverem. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzöm.
Leveszem a tűzről, és kihűtöm. Időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. A krémet kis lyukú nyomózsákba lapátolom, és megtöltöm vele a tésztagolyócskákat. A mázhoz a csokoládét lereszelem, és pár csepp tejjel elkeverve felolvasztom. 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot meg 1 evőkanál keményítőt tálba teszek, és összekeverem egy pohár forró tejjel. Az edényt tűzhelyre teszem, és folyamatos keverés közben besűrítem a krémet. Egy csipet vaníliával ízesítem, hozzáadom az olvasztott csokoládét, jól összekeverem és hagyom kihűlni. A csokoládékrémet nem kell túl sűrűre főzni. A megtöltött golyócskákat tálra rendezem, és megöntözöm a hideg csokis krémmel. A tetejét durvára vágott pörkölt mogyoróval díszítem.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 14 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 18 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu