Finomságok Konyhája: Csokoládés profiterol

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10875 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10875 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10875 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2127 fő
  • Képek - 10875 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2464 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés profiterol

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

1 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg csokoládé
- 3 pohár tej
- 3 db tojássárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 dkg mogyoró
- 1 csipet
- 2 db tojás
- 12,5 dkg víz
- 10 dkg finom liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db vaníliarúd

A vizet a vajjal és a sóval együtt lábasba teszem, és felmelegítem. Amint a víz felforrt, lehúzom a tűzről az edényt, és fakanállal hozzákeverek 7,5 dkg lisztet, majd visszateszem az edényt a tűzhelyre. Addig főzöm-keverem, amíg a tészta gombóccá áll össze, és elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig hagyom főni, és amikor sercegni kezd, lehúzom a tűzről, és hideg felületre (márványlapra) borítom. Amikor a tészta kihűlt, visszateszem az edénybe, és egyenként alaposan elkeverem benne a tojásokat. A második
tojást csak akkor adom hozzá, amikor az elsőt már jól elkevertem a tésztával. Addig kavarom, amíg buborékos lesz, és szakadozni kezd. A tésztát habzsákba töltöm, és sütőpapírral kibélelt tepsire golyókat formázok belőle. 250 fokos sütőben, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütöm a kis halmokat.
Közben elkészítem a főzött krémet. Egy evőkanál cukrot és egy tojássárgáját kislábasban fakanállal jól elkeverek, és hozzáadok egy evőkanál lisztet. Két
pohár tejet felmelegítek, és amikor már majdnem forr, habverővel azt is belekeverem. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzöm.
Leveszem a tűzről, és kihűtöm. Időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. A krémet kis lyukú nyomózsákba lapátolom, és megtöltöm vele a tésztagolyócskákat. A mázhoz a csokoládét lereszelem, és pár csepp tejjel elkeverve felolvasztom. 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot meg 1 evőkanál keményítőt tálba teszek, és összekeverem egy pohár forró tejjel. Az edényt tűzhelyre teszem, és folyamatos keverés közben besűrítem a krémet. Egy csipet vaníliával ízesítem, hozzáadom az olvasztott csokoládét, jól összekeverem és hagyom kihűlni. A csokoládékrémet nem kell túl sűrűre főzni. A megtöltött golyócskákat tálra rendezem, és megöntözöm a hideg csokis krémmel. A tetejét durvára vágott pörkölt mogyoróval díszítem.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 órája új képet töltött fel:

Tarkabarka_gofri_2098582_9569_s

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Húsleves cérnametélttel, sajtos-tejfölös ...

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Túrós-áfonyás rétes képhez:

Turosafonyas_retes_2098367_3381_s

Éva köszönöm a hozzászólást! Finom volt!

burger eva írta 1 napja a(z) Túrós-áfonyás rétes képhez:

Turosafonyas_retes_2098367_3381_s

Biztos nagyon finom volt.

burger eva írta 1 napja a(z) Margaréta csokrok. képhez:

Margareta_csokrok_2098458_3925_s

Nagyon szép csokor.

Domján Mária írta 1 napja a(z) Margaréta csokrok. képhez:

Margareta_csokrok_2098458_3925_s

Gyönyörű

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Margaréta csokrok. képhez:

Margareta_csokrok_2098458_3925_s

József ehhez is mid kettőtöknek csak gratulálni tudok!...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Liliom csokrok. képhez:

Liliom_csokrok_2098457_2073_s

József gratulálok ezekhez a csoda szép liliomokhoz!!! ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Liliom csokrok. képhez:

Liliom_csokrok_2098457_2073_s

Bocsi hogy el hoztam ide. Tudom hogy nem étel. De...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Margareta_csokrok_2098458_3925_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu