Finomságok Konyhája: Csokoládés profiterol

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12992 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés profiterol

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

1 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg csokoládé
- 3 pohár tej
- 3 db tojássárgája
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 dkg mogyoró
- 1 csipet
- 2 db tojás
- 12,5 dkg víz
- 10 dkg finom liszt
- 5 dkg vaj
- 1 db vaníliarúd

A vizet a vajjal és a sóval együtt lábasba teszem, és felmelegítem. Amint a víz felforrt, lehúzom a tűzről az edényt, és fakanállal hozzákeverek 7,5 dkg lisztet, majd visszateszem az edényt a tűzhelyre. Addig főzöm-keverem, amíg a tészta gombóccá áll össze, és elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig hagyom főni, és amikor sercegni kezd, lehúzom a tűzről, és hideg felületre (márványlapra) borítom. Amikor a tészta kihűlt, visszateszem az edénybe, és egyenként alaposan elkeverem benne a tojásokat. A második
tojást csak akkor adom hozzá, amikor az elsőt már jól elkevertem a tésztával. Addig kavarom, amíg buborékos lesz, és szakadozni kezd. A tésztát habzsákba töltöm, és sütőpapírral kibélelt tepsire golyókat formázok belőle. 250 fokos sütőben, 10-15 perc alatt aranyszínűre sütöm a kis halmokat.
Közben elkészítem a főzött krémet. Egy evőkanál cukrot és egy tojássárgáját kislábasban fakanállal jól elkeverek, és hozzáadok egy evőkanál lisztet. Két
pohár tejet felmelegítek, és amikor már majdnem forr, habverővel azt is belekeverem. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzöm.
Leveszem a tűzről, és kihűtöm. Időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje. A krémet kis lyukú nyomózsákba lapátolom, és megtöltöm vele a tésztagolyócskákat. A mázhoz a csokoládét lereszelem, és pár csepp tejjel elkeverve felolvasztom. 2 tojássárgáját, 2 púpozott evőkanál cukrot meg 1 evőkanál keményítőt tálba teszek, és összekeverem egy pohár forró tejjel. Az edényt tűzhelyre teszem, és folyamatos keverés közben besűrítem a krémet. Egy csipet vaníliával ízesítem, hozzáadom az olvasztott csokoládét, jól összekeverem és hagyom kihűlni. A csokoládékrémet nem kell túl sűrűre főzni. A megtöltött golyócskákat tálra rendezem, és megöntözöm a hideg csokis krémmel. A tetejét durvára vágott pörkölt mogyoróval díszítem.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:

Paradcsomszosz_husgomboccal_2197960_1434_s

József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:

Vegyes_gyumolcsleves-004_2198002_7098_s

Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:

Rakottkelkaposzta_2197941_6681_s

Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Nudli_sargabarack_lekvarral_2198003_9349_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Vegyes_gyumolcsleves-004_2198002_7098_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Paradcsomszosz_husgomboccal_2197960_1434_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Rakottkelkaposzta_2197941_6681_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonyi_leves_2197940_8020_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Anna Köszönöm szépen a nevükben .

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu