Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vajas lap hozzávalói:
20dkg vaj,27.5dkg cukor, 1zacskó vaniliás cukor,fél citrom reszelt héja.2tojás,
4evőkanál víz
30dkg liszt, 2teáskanál sütőpor,
A lap elkészítése:
A vajat ,a cukrot, a vaniliás cukrot és a citromhéjat addíg keverjük amíg teljesen fel nem oldódik.
Majd fokozatosan hozzáadjuk,a tojást és a vizet, majd kézi robotgéppel habosra keverjük.
A sütőport elvegyítjük a liszttel, hozzáadjuk az előbbi keverékhez,és simára összedolgozzuk.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,és elsímitjuk.
Előmelegített sütőben, középső sínen 180Celsius-fokon,(légkeveréses sütőben,160Celsius-fokon)gázon 2-es fokozaton kb: 12-15 percig sütjük.
A lapokat ketőt készítek el 26cm gömb alakú torta formában.
Ez a süti alap egy finn szakácskönyvből való,a krémet azt kreálltam hozzá,és az változtatható,csokisra,epresre narancsosra, tejszínhabosra,tetszés szerint.
Krém.
Egy kicsi edénykébe teszünk kb: 20dkg vajat elkeverünk kb 25dkg porcukorral,majd félretesszük,6evőkanálnyi vizet három evőkanál lisztett,ezt sürű pépé fözzük,a pépet hozzákeverjük az előre elkészített vajas masszához,vaniliát és egy kevéske rum aromát teszünk hozzá.
Hagyjuk kihülni,ezzel kenjük be a két tortalap közét és bevonjuk vele a tortát,majd eperszemeket vágunk félbe és megdíszitjük vele a tortát a belső körbe pedig tortaformázóval kis gömböket rakunk,szép díszes legyen
.
Saját kreáció a krém,de jó sütést kívánok ,és jó étvágyat
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!