Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csirkemell almakarikákkal
Hozzávalók:
Elkészítése:
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 19 perc
A csirkemellet sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból
kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk. 1
evőkanál vajat
felforrósítunk közepes méretű serpenyőben, beletesszük az almakarikákat,
és 3 percig pároljuk, közben egyszer megforgatjuk. Az almadarabokat
habszedő
kanállal óvatosan kivesszük, és lefedve melegen hagyjuk.
A maradék vajat és az olajat ugyanabban az edényben közepes
hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket beletesszük, és minden
oldalról 5-6 percig
sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A kész csirkehúsdarabokat habszedő
kanállal kiemeljük a serpenyőből, majd egy tálra helyezve melegen
tartjuk.
A serpenyőbe beleöntjük a levest, a tejszínt és a kakukkfüvet, majd
felforraljuk. Az almalét az étkezési keményítővel egy kis tálkában
csomómentesen
elkeverjük, beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett újra
felforraljuk. Körülbelül 1 percig főzzük tovább, amíg a mártás
besűrűsödik. Leöntjük
vele a csirkemellet, majd almakarikákkal díszítve tálaljuk.
Köretként vajban és petrezselyemben megforgatott főtt burgonyát tálalunk hozzá.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!