Finomságok Konyhája: 3 mennyei szilvás sütemény

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12864 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

3 mennyei szilvás sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

3 mennyei szilvás sütemény
Szerző:
Pink
| Még senki sem szólt hozzá. Legyél te az első!
Cimkék:
túrótorta,
tiramisu,
szilvás sütemény,
szilvás lepény,
szilva

Használd ki a szilvaszezont, és készítsd el mindhárom süteményt! Ne aggódj, a profiknak szánt változat sem túl bonyolult!

Egy jó tanács, mielőtt hozzáfogsz: hogy minél több gyümölcs férjen a tésztalapra, és finom szaftos legyen a süti, sűrűn, egymást kissé fedve rakd ki magozott, cikkekre vágott szilvával!

Forrás: Fotolia
Forrás: Fotolia

 

Kezdőknek:
Mandulás szilváslepény

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
18 dkg vaj, 2,5 dl tej, 4 dkg friss élesztő, 15 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 tojás, 50 dkg liszt, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 60 dkg szilva, 8 dkg szórócukor, 10 dkg mandulapehely, kevés margarin

Elkészítése:
1. Megolvasztunk 8 dkg vajat. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. A cukor felét tálba tesszük 1 zacskó vaníliás cukorral, a tojással, a liszttel, a sóval meg a citromhéjjal. Robotgéppel beledolgozzuk az élesztős tejet meg a folyékony vajat, és meleg helyen, letakarva 30-45 percig kelesztjük.
2. Közben a maradék vajat is megolvasztjuk. A szilvát kimagozzuk. A maradék cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük a szórócukorral. A tepsi méretére kinyújtott tésztát a margarinnal kikent tepsibe fektetjük. Kirakjuk a szilvával, finoman belenyomkodjuk, és további kb. 15 percig kelesztjük.
3. A szilvák közé, a tésztába fakanál nyelével kis mélyedéseket nyomunk, és elosztjuk bennük a vajat. A lepény tetejét megszórjuk a cukros keverékkel meg a mandulapehellyel, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Elkészítési idő kb. 1 óra, kb. 1050 kJ (250 kcal) / darab.

 

Finomságok mézédes sárgabarackból Finomságok mézédes sárgabarackból

Nyersen és aszalva is szeretjük, a belőle főzött lekvár igazi klasszikus. Sárgabarackból habsipkás tortát is készíthetsz, eláruljuk a receptjét.

Haladóknak:
Szilvás túrótorta

Hozzávalók (12 szelethez):
50 dkg szilva, 75 dkg túró, 75 g tejföl, 20 dkg cukor, 3 ek citromlé, 3 tojás, 2 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez; főzős), 2 ek búzadara, 3-5 ek sárgabaracklekvár, a tetejére szórócukor, margarin

Elkészítése:
1. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, majd a felét cikkekre vágjuk. A túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral, a citromlével, a tojással, a pudingporral meg a búzadarával. A masszát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Kirakjuk a szilvával, és előmelegített sütőben, 175 fokon 50-60 percig sütjük. Szükség esetén sütés közben letakarjuk alufóliával.
2. A sütőből kivett tortát elválasztjuk a karimától, és kb. 2 órán át hűlni hagyjuk. A lekvárt megmelegítjük, és a szilvára kenjük. Szórócukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési idő kb. 1 1/2 óra, kb. 880 kJ (210 kcal) / szelet.

Ha lekvárt főznél szilvából, a befőzéshez itt találsz hasznos tippeket.

A szilva-kivi dzsem receptjét pedig itt olvashatod el.

Profiknak:
Szilvás tiramisutorta

Hozzávalók (12 szelethez):
3 tojás, 10 dkg + 4 ek cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, só, 8 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 tk sütőpor, 10 dkg babapiskóta, 3 ek szilvapálinka, 60 dkg szilva, 1 zacskó málnaízű gyümölcskocsonyapor (5 dl folyadékhoz; főzős), 2,5 dl meggylé, 250 g tejszín, 1 zacskó habfixáló, a tetejére porcukor és kakaópor, sütőpapír

Elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 3 ek vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 10 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot meg csipetnyi sót. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a 2-3 dkg keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet. Az alján sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 20-25 percig sütjük. Rövid pihentetés után kivesszük a formából, kihűtjük, és keresztben félbevágjuk.
2. A babapiskótát feldaraboljuk. Az alsó tortalap köré karimát pattintunk, és meglocsoljuk a pálinkával. A szilvát félbevágjuk és kimagozzuk. A kocsonyaport a maradék keményítővel és cukorral összekeverve 10 ek meggylébe vegyítjük. A többi meggyléhez keverjük a feloldott kocsonyaport, majd beleszórjuk a szilvát és felforraljuk.
3. A kompót 2/3 részét elosztjuk a tortalapon, és hűtőbe állítjuk. Miután megdermedt, rányomkodjuk a babapiskótát, és rásimítjuk a maradék kompótot. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral meg habfixálóval kemény habbá verjük, a kompótra simítjuk, és befedjük a másik tortalappal. A tortát 1 órára hűtőbe állítjuk. Fogyasztás előtt meghintjük porcukorral és kakaóporral.
Elkészítési idő kb. 1 1/2 óra, kb. 1090 kJ (260 kcal) / szelet.

További receptekért kattints a Recepttárra, ha a hozzávalókról és a konyhai eljárásokról informálódnál, gasztroszótárunkra!    

Címkék: http://www.pink.hu/kukta/3-mennyei-szilvas-sutemeny-recept-2144722

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm,hogy tetszenek a receptek.

Válasz

johan johan üzente 11 éve

Köszönöm!! ezt mindenféle képen meg kell csinálnom!! Üdv johan

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Szerintem is Marika
Nagyon jó kis receptek.Köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csupa érdekességek és újdonságok!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:

438137535_753114376907387_1523859542857368154_n_2191142_1666_s

Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Diós habos kocka képhez:

Dios_habos_kocka_2191141_4086_s

Marcsikám gratulálok ezekhez a szuper szép és finom ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vasárnapi mázas karaj képhez:

Vasarnapi_mazas_karaj_2191140_7601_s

Szuper étvágygerjesztő ünnepi ebéd!A szervírozás is olyan ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Apró pogácsáim képhez:

Apro_pogacsaim_2191138_2025_s

Marcsi ha jól látom sajtos pogácsákat sütöttél! Kár, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tegnapi pizzám képhez:

Tegnapi_pizzam_2191137_9321_s

Nagyon finom lehetett! A pizza is bármikor jöhet! Szép szeletek!

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Tavaszi spárgás zöldségleves képhez:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Köszönöm szépen Marcsi.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu