Finomságok Konyhája: 3 mennyei szilvás sütemény

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

3 mennyei szilvás sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

3 mennyei szilvás sütemény
Szerző:
Pink
| Még senki sem szólt hozzá. Legyél te az első!
Cimkék:
túrótorta,
tiramisu,
szilvás sütemény,
szilvás lepény,
szilva

Használd ki a szilvaszezont, és készítsd el mindhárom süteményt! Ne aggódj, a profiknak szánt változat sem túl bonyolult!

Egy jó tanács, mielőtt hozzáfogsz: hogy minél több gyümölcs férjen a tésztalapra, és finom szaftos legyen a süti, sűrűn, egymást kissé fedve rakd ki magozott, cikkekre vágott szilvával!

Forrás: Fotolia
Forrás: Fotolia

 

Kezdőknek:
Mandulás szilváslepény

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
18 dkg vaj, 2,5 dl tej, 4 dkg friss élesztő, 15 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 tojás, 50 dkg liszt, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja, 60 dkg szilva, 8 dkg szórócukor, 10 dkg mandulapehely, kevés margarin

Elkészítése:
1. Megolvasztunk 8 dkg vajat. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne az élesztőt. A cukor felét tálba tesszük 1 zacskó vaníliás cukorral, a tojással, a liszttel, a sóval meg a citromhéjjal. Robotgéppel beledolgozzuk az élesztős tejet meg a folyékony vajat, és meleg helyen, letakarva 30-45 percig kelesztjük.
2. Közben a maradék vajat is megolvasztjuk. A szilvát kimagozzuk. A maradék cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük a szórócukorral. A tepsi méretére kinyújtott tésztát a margarinnal kikent tepsibe fektetjük. Kirakjuk a szilvával, finoman belenyomkodjuk, és további kb. 15 percig kelesztjük.
3. A szilvák közé, a tésztába fakanál nyelével kis mélyedéseket nyomunk, és elosztjuk bennük a vajat. A lepény tetejét megszórjuk a cukros keverékkel meg a mandulapehellyel, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Elkészítési idő kb. 1 óra, kb. 1050 kJ (250 kcal) / darab.

 

Finomságok mézédes sárgabarackból Finomságok mézédes sárgabarackból

Nyersen és aszalva is szeretjük, a belőle főzött lekvár igazi klasszikus. Sárgabarackból habsipkás tortát is készíthetsz, eláruljuk a receptjét.

Haladóknak:
Szilvás túrótorta

Hozzávalók (12 szelethez):
50 dkg szilva, 75 dkg túró, 75 g tejföl, 20 dkg cukor, 3 ek citromlé, 3 tojás, 2 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez; főzős), 2 ek búzadara, 3-5 ek sárgabaracklekvár, a tetejére szórócukor, margarin

Elkészítése:
1. A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, majd a felét cikkekre vágjuk. A túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral, a citromlével, a tojással, a pudingporral meg a búzadarával. A masszát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Kirakjuk a szilvával, és előmelegített sütőben, 175 fokon 50-60 percig sütjük. Szükség esetén sütés közben letakarjuk alufóliával.
2. A sütőből kivett tortát elválasztjuk a karimától, és kb. 2 órán át hűlni hagyjuk. A lekvárt megmelegítjük, és a szilvára kenjük. Szórócukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési idő kb. 1 1/2 óra, kb. 880 kJ (210 kcal) / szelet.

Ha lekvárt főznél szilvából, a befőzéshez itt találsz hasznos tippeket.

A szilva-kivi dzsem receptjét pedig itt olvashatod el.

Profiknak:
Szilvás tiramisutorta

Hozzávalók (12 szelethez):
3 tojás, 10 dkg + 4 ek cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, só, 8 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 tk sütőpor, 10 dkg babapiskóta, 3 ek szilvapálinka, 60 dkg szilva, 1 zacskó málnaízű gyümölcskocsonyapor (5 dl folyadékhoz; főzős), 2,5 dl meggylé, 250 g tejszín, 1 zacskó habfixáló, a tetejére porcukor és kakaópor, sütőpapír

Elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 3 ek vízzel kemény habbá verjük, és közben beleszórunk 10 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot meg csipetnyi sót. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk a 2-3 dkg keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet. Az alján sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 20-25 percig sütjük. Rövid pihentetés után kivesszük a formából, kihűtjük, és keresztben félbevágjuk.
2. A babapiskótát feldaraboljuk. Az alsó tortalap köré karimát pattintunk, és meglocsoljuk a pálinkával. A szilvát félbevágjuk és kimagozzuk. A kocsonyaport a maradék keményítővel és cukorral összekeverve 10 ek meggylébe vegyítjük. A többi meggyléhez keverjük a feloldott kocsonyaport, majd beleszórjuk a szilvát és felforraljuk.
3. A kompót 2/3 részét elosztjuk a tortalapon, és hűtőbe állítjuk. Miután megdermedt, rányomkodjuk a babapiskótát, és rásimítjuk a maradék kompótot. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral meg habfixálóval kemény habbá verjük, a kompótra simítjuk, és befedjük a másik tortalappal. A tortát 1 órára hűtőbe állítjuk. Fogyasztás előtt meghintjük porcukorral és kakaóporral.
Elkészítési idő kb. 1 1/2 óra, kb. 1090 kJ (260 kcal) / szelet.

További receptekért kattints a Recepttárra, ha a hozzávalókról és a konyhai eljárásokról informálódnál, gasztroszótárunkra!    

Címkék: http://www.pink.hu/kukta/3-mennyei-szilvas-sutemeny-recept-2144722

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm,hogy tetszenek a receptek.

Válasz

johan johan üzente 12 éve

Köszönöm!! ezt mindenféle képen meg kell csinálnom!! Üdv johan

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Szerintem is Marika
Nagyon jó kis receptek.Köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csupa érdekességek és újdonságok!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu