Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Felhő szelet
Hozzávalók: 10 dkg sertészsír, 15 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 5 tojás. A krémhez: 5
púpos evőkanál liszt, 5 tojás, fél liter tej, 4 csomag vaníliás cukor, 20 dkg
kristálycukor, 25 dkg margarin (vaj), 5 dl habtejszín, 4 evőkanál porcukor, 4
csomag habfixáló. A tepsi kenéséhez zsír, és liszt. A sütemény tetejére porcukor.
2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és
elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük. Amikor már teljesen
kihűlt, egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
A krémhez a tojások sárgáját cukorral, majd liszttel habosra keverjük, apránként
felhígítjuk tejjel, és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd elkeverjük benne a margarint.
Legvégül még vaníliás cukorral is ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, porcukorral édesítjük, és habfixálóval jó kemény
masszát készítünk belőle.
A tepsi hátoldalát megkenjük zsírral, és megszórjuk liszttel. Vékonyan elegyengetjük
rajta a tésztamassza felét. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, de közben tilos a
sütőt kinyitni! A hullámosra sült első lapot deszkára csúsztatjuk, majd újra lekenjük a
tepsit, és a második lapot is kisütjük.
A kihűlt lapot süteményes tálcára helyezzük, elegyengetjük rajta először a vaníliakrémet,
majd a tejszínhabot, és befedjük a második lappal. Porcukorral megszórjuk a tetejét.
Legjobb, ha csak másnap szeleteljük, hogy jól összegyengüljön a tészta.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!