Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Felhő szelet
Hozzávalók: 10 dkg sertészsír, 15 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 5 tojás. A krémhez: 5
púpos evőkanál liszt, 5 tojás, fél liter tej, 4 csomag vaníliás cukor, 20 dkg
kristálycukor, 25 dkg margarin (vaj), 5 dl habtejszín, 4 evőkanál porcukor, 4
csomag habfixáló. A tepsi kenéséhez zsír, és liszt. A sütemény tetejére porcukor.
2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és
elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük. Amikor már teljesen
kihűlt, egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
A krémhez a tojások sárgáját cukorral, majd liszttel habosra keverjük, apránként
felhígítjuk tejjel, és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, majd elkeverjük benne a margarint.
Legvégül még vaníliás cukorral is ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, porcukorral édesítjük, és habfixálóval jó kemény
masszát készítünk belőle.
A tepsi hátoldalát megkenjük zsírral, és megszórjuk liszttel. Vékonyan elegyengetjük
rajta a tésztamassza felét. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, de közben tilos a
sütőt kinyitni! A hullámosra sült első lapot deszkára csúsztatjuk, majd újra lekenjük a
tepsit, és a második lapot is kisütjük.
A kihűlt lapot süteményes tálcára helyezzük, elegyengetjük rajta először a vaníliakrémet,
majd a tejszínhabot, és befedjük a második lappal. Porcukorral megszórjuk a tetejét.
Legjobb, ha csak másnap szeleteljük, hogy jól összegyengüljön a tészta.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!