Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először az almás tölteléket készítem el. Egy
serpenyőbe reszelem a megpucolt és lereszelt almákat, meghintem a
cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt fahéjjal, és közepes
lángon, a vége felé figyelve, hogy ne ragadjon le, addig párolom, amíg a
levét elpárologja, ekkor átszedem egy tálra, és hagyom kihűlni.
Másodszor a vaníliás krémet készítem el, mert ennek is hűlnie kell. Egy
tálban a tojások sárgáját géppel kikeverem a cukorral, a
vanília-kivonattal, egy kevés tejjel és a keményítővel. A maradék tejet
felforralom, majd lehúzom a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett
hozzácsurgatom a tojássárgájás keveréket, amivel addig főzöm, amíg egy
sűrű pudingszerű állagot érek el. Ekkor lehúzom a tűzről, és egy jéggel
teli nagyobb edénybe teszem, hogy minél előbb lehűljön.
Amikor kihűlt összekeverem a 4 dl felvert habtejszínnel.
A tésztához a tojások fehérjét a cukorral keményre verem, ezután adom
hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, sót és a darált mákot, amit
előtte összekevertem 2 evőkanál almás töltelékkel. Végül belekeverem a
kölespelyhet.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő saját tepsijébe sütőpapírt
teszek, erre egyengetem el a tészta 2/3 részét, betolom és megsütöm. A
köles miatt a sütés tovább tart, mintha liszttel készülne, kb. 25 perc
alatt sül meg. Ekkor kiveszem, a tésztát sütőpapírral együtt kihúzom a
tepsiből, rögtön keresztben és hosszában elfelezem (4 felé vágom), és új
papírt teszek a tepsibe, ennek már csak a felére kenem el a maradék
tésztát, és azzal is ugyanígy járok el.
A torta összeállítása: egy tálcára alulra rakok egy lapot, erre kenem a
vaníliás krém 1/4 részét, majd egy újabb lap következik, erre az almás
töltelék felét töltöm, azután megint egy mákos lap, erre megint vaníliás
krém, majd megint mákos lap, és erre az almás krém maradéka, majd az
utolsó krémmel töltött lap, krémmel fedem be a tetejét és az oldalát is.
Darált mákkal meghintem az oldalait.
Forrás:
Itt.http://www.mindmegette.hu/szabolcsi-almas-maktorta-orszag-tortaja-2012-haziasszony-modra.recept
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!