Finomságok Konyhája: Burgonyában sült csirke

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11230 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Burgonyában sült csirke

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Burgonyában sült csirke

Elkészítési ideje: 80 perc

Hozzávalók:

  • 1 csirke (kb. 80 dkg-os),
  • 50 dkg burgonya,
  • 2 tojás,
  • 2-3 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 közepes nagyságú alma,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • ízlés szerint só és törött fehér bors.

A csirkét kívül-belül jól megtisztítom. Belülről megsózom, a hasába bedugom a meghámozott, kicsumázott és n1edekbe vágott almát, majd alufóliába csomagolva, előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 40 percig sütöm. Közben a burgonyát alaposan megmosom és héjastól puhára főzöm. Meghámozom és melegen áttöröm. Belekeverem a felveretlen, nyers tojást, a megtisztított és a lereszelt vöröshagymát, a pépesre zúzott fokhagymát, sót, borsot, a felolvasztott vaj felét, és annyi tejet, hogy nem túl sűrű, kenhető masszát kapjak. A közben puhára sült csirkét kicsomagolom az alufóliából, darabjaira szeletelem, és a megmaradt vajjal kikent tűzálló tálra szorosan 1más mellé fektetem. Minden 1es húsdarabot vastagon bekenek a burgonyás masszával (az teljesen fedje be), majd a csirke hasában lévő almát villával pépesre zúzom, és azt is ráteszem a tetejére. Végül vastagon beszórom a reszelt sajttal, és fedetlenül a forró sütőbe teszem. 15-20 percig pirítom. Akkor van készen, ha szép világossárga a teteje. Saláta illik hozzá.

Címkék: http://hu.wikibooks.org/wiki/szak%c3%a1csk%c3%b6nyv/h%c3%basok/sz%c3%a1rnyasok/ty%c3%bak

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Általában mindig átnézem, ugyanis jó ötleteket merítek belőle, ha pontosan nem is úgy készítem ahogy leírják, vagy más ételhez kapok ötleteket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én is köszönöm,hogy mindet átnézted.
Örülök,ha tetszenek a bejegyzések.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Editke nagyon jó ez a recept is, köszönjük!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 napja a(z) Briós képhez:

Brios-006_2113703_3677_s

Évi,Gizike! A géppel lett készítve. Sokkal lágyabb mint mikor ...

burger eva írta 1 napja a(z) Briós képhez:

Brios-006_2113703_3677_s

Nagyon jól néznek ki.

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Banános tekercs képhez:

Bananos_tekercs_2113701_8507_s

Nagyon jól néz ki ,azt hiszem hogy finom is volt ,,én is ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Briós képhez:

Brios-006_2113703_3677_s

Kivánatosak akár a sajtos pogácsák ,gratulálok hozzá...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Igy_kelt_meg_a_gepi_dagasztasutan_2113704_5821_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Brios-006_2113703_3677_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Masodik_proba_uzem_2113702_5252_s

Garáz József írta 2 napja a(z) Sajtos túrós pogacsa egyszerűen. képhez:

Sajtos_turos_pogacsa_egyszeruen_2113663_1731_s

Gizike, Évi. Köszönöm szépen a nejem nevében. Karácsonyra ...

burger eva 2 napja új képet töltött fel:

Bananos_tekercs_2113701_8507_s

burger eva írta 2 napja a(z) Sajtos túrós pogacsa egyszerűen. képhez:

Sajtos_turos_pogacsa_egyszeruen_2113663_1731_s

Nagyon jól néznek ki.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu