Finomságok Konyhája: Gombás töltött tök

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gombás töltött tök

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


Fotó: ElendelGombás
töltött tökHozzávalók 4 személyre:
  • 4 szikkadt zsemle
  • 2 kisebb, zsenge tök (összesen kb. 1 kg)
  • 400 g sampinyon gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g cheddar vagy gouda sajt
  • 2 ek. olaj
  • 2 tojás+2 tojássárgája
  • só, bors
  • diónyi vaj/margarin
  • 2 dl tejföl
  • 8-10 koktélparadicsom
  • bazsalikombóbita

 

 

1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A tököket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magjaikat kivájjuk. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, valamennyit felaprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot megreszeljük.

2. Megpirítjuk a felforrósított olajban a gombát, rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, éppen csak megfonnyasztjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, a hagymás gombát, a petrezselymet, 2 tojást, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.

3. A vajjal/margarinnal  kikenünk egy csinos sütőedényt, belefektetjük a tökcsónakokat, és a belsejükbe púpozzuk a tölteléket. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat, a maradék reszelt sajtot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, aztán bevonjuk vele a tököcskéket, és 180 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük (25-30 perc). Tálalás előtt 5-8 percig pihentetjük, a félbe-negyedbe vágott paradicsomokkal és a bazsalikommal díszítjük.

 

Tippek:

 

– Petrezselyem helyett ízesíthetjük 15-20 finomra vágott tárkonylevéllel vagy kaporral is.
– Ha főételnek szánjuk, burgonyapürét vagy hagymás-petrezselymes párolt rizst is adhatunk mellé.

 

Italajánlat:

 

Félszáraz fehérbor vagy rozé

 


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Biztosan finom a tök és a gomba együtt!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu