Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A tököket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magjaikat kivájjuk. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, valamennyit felaprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot megreszeljük.
2. Megpirítjuk a felforrósított olajban a gombát, rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, éppen csak megfonnyasztjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, a hagymás gombát, a petrezselymet, 2 tojást, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
3. A vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos sütőedényt, belefektetjük a tökcsónakokat, és a belsejükbe púpozzuk a tölteléket. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat, a maradék reszelt sajtot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, aztán bevonjuk vele a tököcskéket, és 180 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük (25-30 perc). Tálalás előtt 5-8 percig pihentetjük, a félbe-negyedbe vágott paradicsomokkal és a bazsalikommal díszítjük.
Tippek:
– Petrezselyem helyett ízesíthetjük 15-20 finomra vágott tárkonylevéllel vagy kaporral is.
– Ha főételnek szánjuk, burgonyapürét vagy hagymás-petrezselymes párolt rizst is adhatunk mellé.
Italajánlat:
Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!