Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A tököket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magjaikat kivájjuk. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, valamennyit felaprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot megreszeljük.
2. Megpirítjuk a felforrósított olajban a gombát, rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, éppen csak megfonnyasztjuk, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, a hagymás gombát, a petrezselymet, 2 tojást, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
3. A vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos sütőedényt, belefektetjük a tökcsónakokat, és a belsejükbe púpozzuk a tölteléket. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat, a maradék reszelt sajtot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, aztán bevonjuk vele a tököcskéket, és 180 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük (25-30 perc). Tálalás előtt 5-8 percig pihentetjük, a félbe-negyedbe vágott paradicsomokkal és a bazsalikommal díszítjük.
Tippek:
– Petrezselyem helyett ízesíthetjük 15-20 finomra vágott tárkonylevéllel vagy kaporral is.
– Ha főételnek szánjuk, burgonyapürét vagy hagymás-petrezselymes párolt rizst is adhatunk mellé.
Italajánlat:
Félszáraz fehérbor vagy rozé
|
|
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!