Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az első tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 × 40 cm méretűre nyújtjuk, és a kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk.
1. TöltelékA lapot megkenjük meggylekvárral. A lekváros lapra a rövidebb oldallal párhuzamosan lerakunk egy sor kimagozott meggyet, majd a gesztenyemasszából sodrunk egy 1 cm átmérőjű, 30 cm-es rudat, és a meggysortól 2 cm-re a lekváros tésztára helyezzük. Megint lerakunk egy sor meggyet és egy gesztenyerudat, és ezt folytatjuk a tészta teljes hosszában.
2. TésztaEzután összeállítjuk a kakaós tésztát, szintén 30 × 40 cm-es lappá sodorjuk, és a meggyes-gesztenyés lapra helyezzük. Miután a töltelékeket befedtük a kakaós lappal, az ujjunkkal a meggy- és a gesztenyesorok közzé árkokat nyomunk, ettől válik bordássá a tésztánk. Közepes lángon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
2. TöltelékKözben a 2 csomag vaníliás pudingból 6 dl tejjel krémet főzünk, és kihűtjük. 20 dkg vajat habosra keverünk 2 csomag vaníliás cukorral és 25 dkg porcukorral, majd ezt a krémet alaposan összedolgozzuk a kihűlt, sűrű pudinggal. A tészta tetejére simítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, esetleg cukrozott gyümölccsel díszítjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Szia drága Hajnikám Köszönöm szépen a kedves hozzászólást...
szanto hajnalka írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 3 hete új képet töltött fel:
Garáz József 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Diós-cseresznyés lepény