Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Cseresznyés kocka
Hozzávalók: (20 szelet)
5 tojás
270 g cukor
140 g liszt
40 g kakaó
1 kiskanál sütőpor
500 g cseresznye
750 g túró
2 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó zselatin fix (pl. Dr. Oetker)
400 ml tejszín
1 zacskó zselatin
220 ml meggylé
A tésztához a tojást és a 150 g cukrot kézi mixerrel 8-10 percig keverjük, amíg krémes lesz. A lisztet, kakaót és a sütőport egy tálba elkeverjük, majd óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeverésesnél 170 fokon) kb. 15 percig sütjük. Konyharuhát meghintünk cukorral, erre kifordítjuk a tésztát, hagyjuk kihűlni. A cseresznyét magozzuk ki, szórjuk meg 40 g cukorral és hagyjuk állni 10 percig. Addig keverjük el a túróval a vaníliás cukrot és 80 g cukrot. Tegyük hozzá a zselatin fixet és keverjük tovább. A tejszínhabot verjük fel keményre, majd keverjük hozzá a túrós krémre és simítsuk rá a tésztára. Keverjük el a meggylét a zselatinnal, forraljuk fel, majd tegyük félre hűlni. Időnként keverjük meg. Tegyük a cseresznyét a krémre és öntsük rá a tetejére a zselatint. Tegyük hideg helyre kb. 1 órára.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fekete-erdő kehely