Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
Hozzávalók a gofrihoz:
300 g liszt
1 tasak sütőpor
egy csipet só
10 g cukor
2 tojás szétválasztva
120 ml olvasztott vaj
400 ml tej
Hozzávalók a krémhez:
250 g mascarpone krém, szobahőmérsékleten
10 dkg cukor
1 evőkanál brandy
1 tasak vaníliás cukor
250 ml hűtött tejszín
Hozzávaló a csokoládé öntethez:
200 dkg étcsokoládé
1 ek. vaj
banán
Elkészítése:
1. Elkészítjük a gofrikat. A tojásfehérjét felverjük, a többi összetevőt a liszt kivételével pedig külön tálban összekeverjük. Lassan hozzákeverjük a lisztet és beleforgatjuk a tojásfehérjét. A gofrisütőben kisütjük a formákat.
2. A mascarpone krémhez minden összetevőt összeöntünk és habbá verjük. Hűtőben lehűtjük.
3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk az előre megolvasztott vajat. Levesszük a lángról.
4. Egy porcióhoz elhelyezünk egy gofrit, megkenjük krémmel, majd jöhet még egy gofrit, amire szintén krémet teszünk. A tetejére banánszeleteket teszünk. Az egészet csokoládé öntettel (ami már szobahőmérsékletű) leöntjük.
|
|
Garáz József 21 órája új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A legfinomabb citromos kocka
Sertéskaraj rolád édesburgonyával
Spenót krémleves