Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
- 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű
- 30 g cukor
- 130 g liszt
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 200 g porcukor
- 2 nagy tojás
- 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.
2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót. Ha jól összekevertük, nyomkodjuk a tepsi aljára. Tegyük sütőbe és süssük 18-20 percig, míg enyhén megbarnulnak a szélei. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a tölteléket.
3. Mixerrel keverjük össze a cukrot a tojással. Adjuk hozzá a citrom levét és héját, keverjük össze. Öntsük a keveréket a tésztára és süssük tovább még 17-20 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.
4. Vágjuk kockára és szórjuk meg porcukorral. Hidegen vagy kihűlve tálaljuk. Napokig eláll hűtőszekrényben.
|
|
Kőszeghy Anna írta 6 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel
Sertéskaraj rolád édesburgonyával
Spenót krémleves