Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg sertéskaraj, a külső hártyáktól megtisztítva
- 20 dkg feta sajt
- 20 dkg spenót
- 1 nagy apró kockákra vágott édes paprika (lehet vegyes sárga és piros színű)
- fél kiskanál szárított bazsalikom
- fél kiskanál szárított kakukkfű
- fél kiskanál szárított rozmaring
- olíva olaj
- só, bors
Elkészítése:
1. Terítsük ki a sertéskarajt úgy, hogy először hosszában elvágjuk (de nem végig) az egyharmadánál, majd a fennmaradó kétharmad részt még kettőbe. Ha szükséges kicsit kikloffolhatjuk.
2. Sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel és rozmaringgal dörzsöljük át a hús mindkét oldalát.
3. Egy serpenyőben fonnyasszuk meg a spenótot kevés olajon, adjuk hozzá a paprikát és fetasajtot, majd keverjük el. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a sertéshúst és tekerjük fel szorosan.
4. Zsinórral kötözzük körbe a húst.
5. Tegyük egy olajjal kikent hosszúkás sütőformába a tekercset, locsoljuk meg kevés olajjal majd tegyük 200 C-os sütőbe és süssük 1 órán át.
6. Amikor megsült, hagyjuk pihenni kb. 20 percig, és csak utána kezdjük szeletelni.
7. Tálaljuk lerben sült édesburgonyával (30 perc alatt 200 C fokon tökéletesen megsül).
|
|
Kőszeghy Anna írta 20 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 20 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 23 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 23 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A legfinomabb citromos kocka
Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel
Spenót krémleves