Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg sertéskaraj, a külső hártyáktól megtisztítva
- 20 dkg feta sajt
- 20 dkg spenót
- 1 nagy apró kockákra vágott édes paprika (lehet vegyes sárga és piros színű)
- fél kiskanál szárított bazsalikom
- fél kiskanál szárított kakukkfű
- fél kiskanál szárított rozmaring
- olíva olaj
- só, bors
Elkészítése:
1. Terítsük ki a sertéskarajt úgy, hogy először hosszában elvágjuk (de nem végig) az egyharmadánál, majd a fennmaradó kétharmad részt még kettőbe. Ha szükséges kicsit kikloffolhatjuk.
2. Sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel és rozmaringgal dörzsöljük át a hús mindkét oldalát.
3. Egy serpenyőben fonnyasszuk meg a spenótot kevés olajon, adjuk hozzá a paprikát és fetasajtot, majd keverjük el. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a sertéshúst és tekerjük fel szorosan.
4. Zsinórral kötözzük körbe a húst.
5. Tegyük egy olajjal kikent hosszúkás sütőformába a tekercset, locsoljuk meg kevés olajjal majd tegyük 200 C-os sütőbe és süssük 1 órán át.
6. Amikor megsült, hagyjuk pihenni kb. 20 percig, és csak utána kezdjük szeletelni.
7. Tálaljuk lerben sült édesburgonyával (30 perc alatt 200 C fokon tökéletesen megsül).
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A legfinomabb citromos kocka
Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel
Spenót krémleves