Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (10 főre):
2,5 kg megtisztított pacal6 nagy vöröshagyma2 babérlevél1 kisk. egész fekete bors1 citromsó25 dkg füstölt szalonna2 evők. pirospaprika1 kisk. Univer csípős Piros Arany1 kis tubus Univer pörköltízesítő1 kisk. majoránnakb. 3 dl vörösbor Elkészítés: A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, a borssal és a félbevágott citrommal bográcsba (lábasba) rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Megsózzuk, fölforraljuk, majd lefödjük, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetve tálcára emeljük, ha kihűlt, csíkokra vágjuk.A bográcsot kitisztítjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a maradék hagymát finomra vágjuk. A szalonna zsírját a bográcsban kiolvasztjuk, majd a hagymát megfony-nyasztjuk benne. Megsózzuk, a pirospaprikával, a Piros Arannyal, a pörköltízesítővel és a majoránnával ízesítjük, a vörösborral fölöntjük, kb. 20 perc alatt jól összeforraljuk. Ekkor kerül bele a pacal, amivel újabb kb. 20 percig főzzük.
|
|
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 22 órája a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
Kőszeghy Anna 22 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Szia drága Hajnikám Köszönöm szépen a kedves hozzászólást...
szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csángó pecsenye
Omlós oldalas