Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A linzertésztához a lisztet, az apróra felkockázott vajat/margarint, a porcukrot, a sót és a tojást keverőtálba tesszük, a kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, aztán munkalapra szedve gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, folpackba csomagoljuk, 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
2. Közben a töltelékhez felolvasztjuk a vajat/margarint, hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük 100 g porcukorral. A túrót, a vajat/margarint, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlét simára keverjük, hozzáadjuk a tojáskrémet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és több részletben, lazán beleforgatjuk a túrómasszába.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es, peremes tepsit. Liszezett munkalapon a tepsinél valamivel nagyobb lapra nyújtjuk a tésztát, a tepsibe terítjük, a széleket kissé felmagasítjuk. Sűrűn megszurkáljuk villával, megszórjuk a darált mandulával, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a túrómasszát. Középső bordamagasságra helyezett rácson 1 és 1/2 órán át sütjük (tűpróba!), a tepsiben hagyjuk kihűlni.
4. A gyalult mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül világosdrappra pirítjuk, azonnal lapostányérra csusztatjuk, hogy meg ne égjen. Az epret megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, megtisztítjuk, a szemeket félbe-negyedbe vágjuk. A vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt. A tésztalapot deszkára emeljük, elsimítjuk rajta a tejszínhabot, sűrűn-egyenletesen megrakjuk az eperrel.
5. A tortazseléport (a tasakon olvasható javaslat szerint) 1 ek. porcukorral és 1,5 dl vízzel felforraljuk, 5-7 percig hűlni hagyjuk, aztán vékonyan bevonjuk-megkenjük vele az epret (hogy csillogóbb legyen és tovább friss maradjon). Mielőtt a zselé teljesen megkötne, megszórjuk a pirított mandulával, és hagyjuk teljesen megdermedni. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Tálaláskor ízlés szerint kisebb-nagyobb kockákra-szeletekre vágjuk, és mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Italajánlat:
Kávé, cappuccino
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bakonyi palacsinta
Halfilé tárkonyos burgonyasalátával
Körtés mákos kocka
Cseresznyés- mogyorós kocka