Finomságok Konyhája: Egzotikus narancsos isler

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egzotikus narancsos isler

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Egzotikus narancsos isler
- igény szerint narancslekvár
- 2-3 db narancs
- 40 dkg finom liszt
- 50 dkg vaj
- 14 dkg porcukor
- 2 adag tojássárgája
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 csapott kávéskanál szegfűszeg

Csokimáz
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 dkg porcukor
- 0,3 dl víz

Karamell
- 5 dkg kristálycukor


Egzotikus narancsos isler
Egy kis naranccsal – esetleg mandarinnal – tehetjük egzotikussá ezt a sokszor készített, sok helyen sokféleképp
sütött édességet, mellesleg nagy kedvencemet. A lisztet átszitálom, belereszelem a jól lehűtött vajat vagy margarint, hozzáadom a porcukrot, a tojássárgáját, a szegfűszeget és az őrölt mandulát. Mindezeket gyorsan, ám alaposan összegyúrom, ügyelve, hogy a vaj ne melegedjen fel, ugyanis akkor a sütésnél összeesik a tészta, és kiszárad. A masszát lisztezett munkaasztalon
kb. fél cm vastagságúra nyújtom. A tésztából karikákat szaggatok, kivajazott, lisztezett tepsibe teszem, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

Csokimáz
Közben elkészítem a csokimázt. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, hozzáadom a porcukrot és a kevéske vizet.

Karamell
Ha megsültek az islerkarikák, hagyom teljesen kihűlni, majd kettőt-kettőt összeragasztok narancslekvárral
úgy, hogy felülre kerüljön a szebbik oldala. Ezeket egyesével belemártogatom az olvasztott csokiba, megvárom, amíg rászárad. De addig sem ülök ölbe tett kézzel – a sütés már csak ilyen –, a narancsszeletek ragasztásához szükséges cukrot karamellizálom, azaz halványbarnára olvasztom egy kis edényben. Ebből teszek apró pöttyöket a gyümölcsszeletekre, majd fölragasztom
az islerekre. Vékonyra szelt narancshéjjal vagy cukormázzal díszítem

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Czibere Anikó üzente 14 éve

Nagyon szép,és látványos! Puszi Ancsika.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu