Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon szeretem mindkettőt együtt és külön-külön
is. Ezért reméltem, hogy ez nyári desszert elnyeri tetszésemet.
Szerettem volna a fehércsoki krémet zöld citrommal megbolondítani, de
mivel nem volt itthon éppen, ezért kimaradt. Szerintem még finomabb lett
volna ha beletettem volna egy zöld citrom reszelt héját és
levét....majd legközelebb :-)
Hozzávalók:
5 dl tejszín,
25 dkg málna,
1 tasak zselatinpor,
egy tábla (10 dkg) fehér csokoládé
Megjegyzés: növényi tejszínt használtam, ezért nem tettem bele egyáltalán cukrot
Elkészítés:
3 dl tejszínben a fehér csokoládét felolvasztjuk,
majd miután enyhén kihűlt berakjuk a hűtőbe 3-4 órára. Időközben egy
őzgerinc vagy kalácsformát kibélelünk alufóliával, pépesítjük a málnát
és kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt. A négy óra leteltével a
fehércsokoládés tejszínt kemény habbá verjük majd a zselatint ½ dl
vízben a tasakon előírt utasítás szerint gőz fölött felolvasztjuk. A
felolvsztott zselatinból 2 kiskanállal a fehércsokis habhoz keverünk
majd a többi zselatint és a 2 dl tejszínből felvert habot a málnapéphez
keverjük. Ezután a kétféle krémet belekanalazzuk a kalácsformába majd
néhány órára hűtőbe rakjuk. Ezután kiborítjuk, maradék málnával
díszíthetjük és szeleteljük. Ha a fagyasztóba rakjuk akkor parféként is
szolgálhatjuk. Nagyon, nagyon finom!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!