Finomságok Konyhája: Zserbó túrókrémmel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zserbó túrókrémmel

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

Tésztához: 50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
10 dkg margarin
3 tojás
3 ek kakaópor
darált dió
lekvár
Töltelékhez: 50 dkg túró
15 dkg porcukor
3 ek búzadara
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére:3 ek porcukor
3 ek kakaópor
5 dkg vaj


Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd belekeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. Én mérleggel lemérten a szárazanyag súlyát, majd kivettem a kétharmadát és ebbe tettem a kakaóport.
Ezután összedolgozzuk a kakaós részt 2 ek tejföllel és a 2 tojással. A maradék tésztaalapba megy az 1 ek tejföl, az 1 tojás és még 1 - 2 ek liszt ha túl lágy a tészta.
Míg a tölteléket készítjük, a tésztát a hűtőben pihentetjük.
A túrót alaposan összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a búzadarát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját.
A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és kb. 1 ek porcukorral. A túróba óvatosan belekeverem a tojáshabot.
A sütőt előmelegítjük kb. 150-170 fokra.
Először kinyújtjuk a sárga lapot, beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe, megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval. A kakaós tésztát megfelezzük, egyiket kinyújtjuk ráfektetjük a dióra, erre kerül a túrós töltelék, majd a másik kakaós lap.
A tetejét villával megszurkáljuk. Közepes lángon megsütjük.
Máz: porcukrot mély tányérba tesszük, belekeverjük az olvasztott vajat,a kakaóport, 3 ek forró vizet és simára dolgozzuk, ha nem elég jó még teszünk hozzá forró vizet.
A még forró süti tetejét bevonjuk a kakaós mázzal.

Címkék: zserbó

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Biztosan finom lehet Andikám.
Majd megsütjük és véleményezzük.
Puszi:Edit.

Válasz

Boros Andrea üzente 14 éve

nagyon jól néz ki

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 9 órája új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu