Finomságok Konyhája: Zserbó túrókrémmel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zserbó túrókrémmel

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

Tésztához: 50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
10 dkg margarin
3 tojás
3 ek kakaópor
darált dió
lekvár
Töltelékhez: 50 dkg túró
15 dkg porcukor
3 ek búzadara
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére:3 ek porcukor
3 ek kakaópor
5 dkg vaj


Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd belekeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. Én mérleggel lemérten a szárazanyag súlyát, majd kivettem a kétharmadát és ebbe tettem a kakaóport.
Ezután összedolgozzuk a kakaós részt 2 ek tejföllel és a 2 tojással. A maradék tésztaalapba megy az 1 ek tejföl, az 1 tojás és még 1 - 2 ek liszt ha túl lágy a tészta.
Míg a tölteléket készítjük, a tésztát a hűtőben pihentetjük.
A túrót alaposan összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a búzadarát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját.
A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és kb. 1 ek porcukorral. A túróba óvatosan belekeverem a tojáshabot.
A sütőt előmelegítjük kb. 150-170 fokra.
Először kinyújtjuk a sárga lapot, beletesszük a kivajazott, lisztezett tepsibe, megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval. A kakaós tésztát megfelezzük, egyiket kinyújtjuk ráfektetjük a dióra, erre kerül a túrós töltelék, majd a másik kakaós lap.
A tetejét villával megszurkáljuk. Közepes lángon megsütjük.
Máz: porcukrot mély tányérba tesszük, belekeverjük az olvasztott vajat,a kakaóport, 3 ek forró vizet és simára dolgozzuk, ha nem elég jó még teszünk hozzá forró vizet.
A még forró süti tetejét bevonjuk a kakaós mázzal.

Címkék: zserbó

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Biztosan finom lehet Andikám.
Majd megsütjük és véleményezzük.
Puszi:Edit.

Válasz

Boros Andrea üzente 13 éve

nagyon jól néz ki

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 6 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 1 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Sajtos_rantott_borda_2197282_5743_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu