Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Barackos tejszínes kocka
A tészta
hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek. A tojásokat
szétválasztom, a sárgájákat a cukor egyharmadával habosra keverem. A
fehérjéket a maradék kétharmad cukorral kemény habbá verem. A lisztet a
kakaóporral összeszitálom, ezután a fehérjét a sárgájával, majd a
lisztes kakaóporral összekeverem. A piskótatésztát 180 fokra
előmelegített sütőben 1,5 cm-es lapként (nagy tepsiben), sütőpapírra
kenve megsütöm.
Pihentetés és kihűlés után két darabba vágom. Az egyiket baracklekvárral
megkenem, és ráhelyezem a másik lapot. A megtöltött kakaós piskótalapon
egyenletesen elsimítom a krémet, azután a süteményt néhány órára a
hűtőbe teszem,
hogy a krém alaposan megdermedjen. Tálalás előtt meleg késsel
felszeletelem, és oldott tortazselébe mártott, felezett sárgabarackokkal
(lehet befőtt is) díszítem.
Tészta
A tészta hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek.
Krém
A
töltelékhez a hidegen kötő pudingport a tejjel sűrű krémmé keverem,
majd hozzáadom a baracklekvárt, a kemény habbá vert tejszínt és a
feloldott zselatint.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Raffaelló szelet
Csokoládés-mandulás őzgerinc
Indiáner
Gundel- palacsinta