Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Barackos tejszínes kocka
A tészta
hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek. A tojásokat
szétválasztom, a sárgájákat a cukor egyharmadával habosra keverem. A
fehérjéket a maradék kétharmad cukorral kemény habbá verem. A lisztet a
kakaóporral összeszitálom, ezután a fehérjét a sárgájával, majd a
lisztes kakaóporral összekeverem. A piskótatésztát 180 fokra
előmelegített sütőben 1,5 cm-es lapként (nagy tepsiben), sütőpapírra
kenve megsütöm.
Pihentetés és kihűlés után két darabba vágom. Az egyiket baracklekvárral
megkenem, és ráhelyezem a másik lapot. A megtöltött kakaós piskótalapon
egyenletesen elsimítom a krémet, azután a süteményt néhány órára a
hűtőbe teszem,
hogy a krém alaposan megdermedjen. Tálalás előtt meleg késsel
felszeletelem, és oldott tortazselébe mártott, felezett sárgabarackokkal
(lehet befőtt is) díszítem.
Tészta
A tészta hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek.
Krém
A
töltelékhez a hidegen kötő pudingport a tejjel sűrű krémmé keverem,
majd hozzáadom a baracklekvárt, a kemény habbá vert tejszínt és a
feloldott zselatint.
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 12 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Raffaelló szelet
Csokoládés-mandulás őzgerinc
Indiáner
Gundel- palacsinta