Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
400 g liszt
egy tojás
150 g cukor
30 g sótlan vaj
két kanál meleg méz
2 és fél kanál tej
1 kiskanál szódabikarbóna
170 g sótlan vaj
1 tasak vaníliás cukor
200 g cukor
250 ml tej
2 kanál búzadara
1 üveg sárgabarack lekvár
3 kanál víz
3 kanál cukor
2 kanál kakaó
25 g sótlan vaj
fél tábla étcsokoládé
A lapok: simára keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, utána hozzáadjuk a mézet (ha túl sok mézet teszünk bele, a tészta nagyon kemény lesz, nem lehet elnyújtani), a tejet és a szódabikarbonátot. Gőz fölött kevergetjük, amíg megsűrűsödik.
Levesszük a gőzről és azonnal hozzáadjuk fokozatosan a lisztet. Négy részre osztjuk és sok liszttel elnyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett hideg tepsi hátán sütjük forró sütőben.
A krém: a vajat a cukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. A tejet a búzadarával külön megfőzzük, majd lehűtjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. A bevonat: a hozzávalókat lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.
Az első lapra rásimítjuk a vaníliás krém felét. A másodikra a sárgabarack lekvárt, a harmadikra a krém másik felét, a negyediket pedig bevonjuk a csokoládémázzal.
Ellenállhatatlan, könnyű sütemény!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!