Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
400 g liszt
egy tojás
150 g cukor
30 g sótlan vaj
két kanál meleg méz
2 és fél kanál tej
1 kiskanál szódabikarbóna
170 g sótlan vaj
1 tasak vaníliás cukor
200 g cukor
250 ml tej
2 kanál búzadara
1 üveg sárgabarack lekvár
3 kanál víz
3 kanál cukor
2 kanál kakaó
25 g sótlan vaj
fél tábla étcsokoládé
A lapok: simára keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, utána hozzáadjuk a mézet (ha túl sok mézet teszünk bele, a tészta nagyon kemény lesz, nem lehet elnyújtani), a tejet és a szódabikarbonátot. Gőz fölött kevergetjük, amíg megsűrűsödik.
Levesszük a gőzről és azonnal hozzáadjuk fokozatosan a lisztet. Négy részre osztjuk és sok liszttel elnyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett hideg tepsi hátán sütjük forró sütőben.
A krém: a vajat a cukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. A tejet a búzadarával külön megfőzzük, majd lehűtjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. A bevonat: a hozzávalókat lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.
Az első lapra rásimítjuk a vaníliás krém felét. A másodikra a sárgabarack lekvárt, a harmadikra a krém másik felét, a negyediket pedig bevonjuk a csokoládémázzal.
Ellenállhatatlan, könnyű sütemény!
|
|
burger eva 4 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária 1 hete új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:
Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
A tortához gratulációm a Katának puszi
Domján Mária írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:
Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!