Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Budai szelet Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg vaj vagy margarin 1 tojás 0,5 kávéskanál szódabikarbóna tejföl A töltelékhez: 15 dkg kristálycukor 0,5 l tej 3 evőkanál liszt 15 dkg vaj 1 evőkanál porcukor 1 evőkanál tej A csokoládémázhoz: 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 2 púpos kávéskanál kakaó 2 kávéskanál liszt 2 evőkanál tej A tészta elkészítése: 1. A megpuhított vajat vagy margarint elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután a tojással, cukorral, és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk, összegyúrjuk. 2. Két, vagy három felé osztjuk, cipókat formálunk, és egy ideig pihentetjük. 3. Nagyobb sütőtepsin két vagy három lapot sütünk. Mikor a lapok kihűltek, a töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Másnap szeleteljük fel. A töltelék elkészítése: 1. A kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük 0,25 liter forró tejjel, és addig forraljuk, míg teljesen megolvad. Folytonosan kevergetve beleöntjük a másik 0,25 liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük. 2. A vajat a 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra kikeverjük, majd kanalanként, minden kanál masszát jól elkeverve, hozzáadjuk a kihűlt pépet. 3. Rákenjük a már teljesen kihűlt egyik tésztára, és betakarjuk a másik lappal. A csokoládémáz elkészítése: 1. A margarint kis lángon felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, majd a kakaót, végül folytonosan kevergetve a finomlisztet és a tejet. Addig kevergetjük, míg mindez teljesen összeáll. 2. Levesszük a tűzről, és azonnal a tésztára öntjük, majd elsimítjuk. Másnapig állni hagyjuk. |
||
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Most főztem ilyen finomat először, de nem utoljára. Az új ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 1 napja a(z) Boldog Anyák napját képhez:
Köszönjük szépen Nagyon kedvesek vagytok puszi
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja itt:
Boldog Anyák napját kívánok minden kedves erre járó Édesanyának, Nagyanyának és Dédi mamának. Anna
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!