Finomságok Konyhája: Budai szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Budai szelet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Budai szelet

  Budai szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
tejföl


A töltelékhez:

15 dkg kristálycukor
0,5 l tej
3 evőkanál liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej


A csokoládémázhoz:

15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 púpos kávéskanál kakaó
2 kávéskanál liszt
2 evőkanál tej


A tészta elkészítése:

1. A megpuhított vajat vagy margarint elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután a tojással, cukorral, és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk, összegyúrjuk.
2. Két, vagy három felé osztjuk, cipókat formálunk, és egy ideig pihentetjük.
3. Nagyobb sütőtepsin két vagy három lapot sütünk. Mikor a lapok kihűltek, a töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Másnap szeleteljük fel.


A töltelék elkészítése:

1. A kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük 0,25 liter forró tejjel, és addig forraljuk, míg teljesen megolvad. Folytonosan kevergetve beleöntjük a másik 0,25 liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük.
2. A vajat a 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra kikeverjük, majd kanalanként, minden kanál masszát jól elkeverve, hozzáadjuk a kihűlt pépet.
3. Rákenjük a már teljesen kihűlt egyik tésztára, és betakarjuk a másik lappal.

A csokoládémáz elkészítése:

1. A margarint kis lángon felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, majd a kakaót, végül folytonosan kevergetve a finomlisztet és a tejet. Addig kevergetjük, míg mindez teljesen összeáll.
2. Levesszük a tűzről, és azonnal a tésztára öntjük, majd elsimítjuk. Másnapig állni hagyjuk.


 
 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu