Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítési idő: | 60 perc |
---|
Nehézség: | Nehéz |
---|
10 tojásfehérje
220 g cukor
110 finomra őrölt mandula
1 kanál sütőpor
140 g liszt
4 tojás
240 ml tej
90 g cukor
3 tojássárgája
vaníliaeszencia
5 g zselatin feloldva egy kanál vízben
170 g étcsokoládé
½ csésze angolkrém (a fenti) – 240 ml egy csésze
360 ml tejszín
25 g víz
140 g cukor
3 tojássárgája
225 g puha vaj
1 egy teli kanál neszkávé feloldva egy kanál forró vízben
170 g étcsokoládé
140 ml tejszín
100 g cukor
100 ml víz
1 kanál rum
A tojásfehérjét felverjük a cukormennyiség felével.
A többi egész tojást pedig a maradék cukorral verjük fel, míg egy világos, duplájára növekedett habos krémet kapunk.
Hozzáadjuk a tojásfehérje hab felét és a az átszitált, sütőporral összekevert lisztet és a darált mandulát. Hozzáadjuk a maradék habot és lassan összekeverjük.
Négybe osztjuk, 200 fokra előmelegjtett sütőben 8 perc alatt minden mandulás lapot külön-külön sütőpapíros tepsin megsütünk.
A tojássárgákat kicsit felverjük. A tejet a cukorral feltesszük melegedni, majd mikor már majdnem fő, lassan, folyamatosan hozzáadjuk a tojássárgáját. Az egészet beleöntjük egy lábasba, majd visszatesszük a tűzre. Kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Jó ha gőzön melegítjük, hogy ne túrósodjon meg a krém. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát.
A meleg angolkrémhez hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd keverjük, míg teljesen el nem keveredik. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük az angolkrémet. A tejszínt sűrű krémmé kavarjuk, nem habbá, és kevergetés mellett hozzáaadjuk a csokoládémasszához. Hűtőbe helyezzük.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A tojássárgáját addig kavarjuk, míg a térfogata a duplájára nő. Lassan, kevergetés mellett hozzáadjuk a forró szörpöt. Addig keverjük, míg teljesen kihűl. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat is. A feloldott kávét is hozzáöntjük, majd hűtőbe tesszük.
A tejszínt felmelegítjük, majd a reszelt csokoládéra öntjük. Kevergetjük, míg teljesen egynemű nem lesz.
Vízből és cukorból ismét szirupot főzünk, melyhez hozzáadjuk a rumot.
Miután mindennel készen vagyunk, elkezdjük összeállítani:
Egyik lapra szörpöt öntünk, megkenjük a kávés krém felével.
A következő szörpös lapot bajorkrémmel kenjük meg, a következőt fél adag ganache-sal, az utolsót pedig a maradék kávékrémmel.
Fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd a maradék ganache-t elsimítjuk a tetején, és 15 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.
Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeletekre vágjuk.
|
|
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 6 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!