Finomságok Konyhája: Mandulás operasütemény

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12980 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mandulás operasütemény

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
  • Hozzávalók Mandulalap (30x30 cm)

    10 tojásfehérje


    220 g cukor


    110 finomra őrölt mandula


    1 kanál sütőpor


    140 g liszt


    4 tojás


    Angolkrém

    240 ml tej


    90 g cukor


    3 tojássárgája


    vaníliaeszencia


    Bajorkrém

    5 g zselatin feloldva egy kanál vízben


    170 g étcsokoládé


    ½ csésze angolkrém (a fenti) – 240 ml egy csésze


    360 ml tejszín


    Kávékrém

    25 g víz


    140 g cukor


    3 tojássárgája


    225 g puha vaj


    1 egy teli kanál neszkávé feloldva egy kanál forró vízben


    Ganache

    170 g étcsokoládé


    140 ml tejszín


    Ízesített cukorszörp

    100 g cukor


    100 ml víz


    1 kanál rum

  • Elkészítés Mandulalap

    A tojásfehérjét felverjük a cukormennyiség felével.


    A többi egész tojást pedig a maradék cukorral verjük fel, míg egy világos, duplájára növekedett habos krémet kapunk.


    Hozzáadjuk a tojásfehérje hab felét és a az átszitált, sütőporral összekevert lisztet és a darált mandulát. Hozzáadjuk a maradék habot és lassan összekeverjük.


    Négybe osztjuk, 200 fokra előmelegjtett sütőben 8 perc alatt minden mandulás lapot külön-külön sütőpapíros tepsin megsütünk.


    Angolkrém

    A tojássárgákat kicsit felverjük. A tejet a cukorral feltesszük melegedni, majd mikor már majdnem fő, lassan, folyamatosan hozzáadjuk a tojássárgáját. Az egészet beleöntjük egy lábasba, majd visszatesszük a tűzre. Kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Jó ha gőzön melegítjük, hogy ne túrósodjon meg a krém. Kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát.


    Bajorkrém

    A meleg angolkrémhez hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd keverjük, míg teljesen el nem keveredik. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük az angolkrémet. A tejszínt sűrű krémmé kavarjuk, nem habbá, és kevergetés mellett hozzáaadjuk a csokoládémasszához. Hűtőbe helyezzük.


    Kávékrém

    A vízből és a cukorból szirupot főzünk. A tojássárgáját addig kavarjuk, míg a térfogata a duplájára nő. Lassan, kevergetés mellett hozzáadjuk a forró szörpöt. Addig keverjük, míg teljesen kihűl. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat is. A feloldott kávét is hozzáöntjük, majd hűtőbe tesszük.


    Ganache

    A tejszínt felmelegítjük, majd a reszelt csokoládéra öntjük. Kevergetjük, míg teljesen egynemű nem lesz.


    Ízesített cukorszörp

    Vízből és cukorból ismét szirupot főzünk, melyhez hozzáadjuk a rumot.


    Összeállítás

    Miután mindennel készen vagyunk, elkezdjük összeállítani:


    Egyik lapra szörpöt öntünk, megkenjük a kávés krém felével.


    A következő szörpös lapot bajorkrémmel kenjük meg, a következőt fél adag ganache-sal, az utolsót pedig a maradék kávékrémmel.


    Fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd a maradék ganache-t elsimítjuk a tetején, és 15 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.


    Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeletekre vágjuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 6 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 1 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Sajtos_rantott_borda_2197282_5743_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu