Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: A tésztához: 25
dkg. margarin, 20 dkg cukor, 1 dl. tej, 6 tojás, 1
csomag sütőpor, 1 kiskanál
citromlé, 2 kanál kakaó, 20 dkg liszt,
5 dkg margarin a tepsi kikenéséhez;
Töltelék: 50 dkg édes
tehéntúró, 20 dkg tejföl, 20 dkg
margarin, 30 dkg cukor, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1
fiola (fél üvegvcse) vanília esszencia,
1 fiola (fél üvegcse) rum esszencia, 10 dkg
mazsola.
Elkészítési mód (idő:
1 óra, összetettség: közepes)
Szétválasztjuk a
tojásfehérjét a
sárgájától. A
margarint a cukorral habosra kavarjuk.
Fokozatosan hozzáadjuk a
tojássárgákat, tejet, a
citromlével elkevert sütőport,
majd a tojások felvert habját, a
kakaóport és az
átszitált lisztet.
Összemixeljük a túrtót
a margarinnal, tejföllel, cukorral,
liszttel és a tojásokkal.
Hozzáadjuk az aromákat és
a beáztatott, majd lecsepegtetett
mazsolát. Mixerrel jól
összekeverjük.
Kikenünk egy tepsit margarinnal,
megszórjuk liszttel és a
következőképpen járunk
el: lerakunk egy sor barna masszát,
rá a tölteléket, majd
ismét 1 sor barna masszát.
Kanállal elrendezzük.
Közepesen előmelegített
sütőben kb. 50 percig sütjük.
Meghinthetjük porcukorral vagy tehetünk
rá fehércsokoládé
mázat.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 3 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 3 napja itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!