Finomságok Konyhája: Csokoládés szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés szelet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés konyak szelet

(kb. 30 szelet)

Hozzávalók:

Krémhez:

500 ml hideg tejszín
100 g étcsokoládé
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Kevert tésztához:

1 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó étcsokoládéízű vagy 100 g étcsokoládé
3 tojásfehérje (közepes méretű)
150 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojássárgája (közepes méretű)
50 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mandula
50 g apróra vágott mandula

Bevonathoz:

175 g áfonyalekvár
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
50 g porcukor
4 evőkanál konyak vagy rum

Díszítéshez:

100 g csokoládéforgács

Előkészítés:

Előző nap a nagyobb darabokra tört csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük. Hűtőszekrénybe téve egy éjszakán át állni hagyjuk.
A tepsit (kb. 30 x 25 mm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A vajat a porcukorral, a vanillincukorral, és a csipet sóval habosra keverjük. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk. A sütőport a liszttel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és konyhai robotgép segítségével először alacsonyabb, majd közepes fokozaton jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mandulát és a felolvasztott tortabevonót. Végül a tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk a masszához, a tepsiben egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az áfonyalekvárt egy főzőedényben felmelegítjük, hozzáadjuk a konyakot vagy almalevet, a cukrot, hozzákeverjük a tortazseléport, majd felforraljuk. Az így kapott forró masszát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az előkészített csokoládés tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt áfonyás rétegen egyenletesen eloszlatjuk.
Csokoládéforgáccsal díszítjük, kockára vágva tálaljuk.

Tipp:

Csokiforgácsot készíthetünk táblás csokoládéból, vagy Dr. Oetker Decor étcsokoládéízű Tortabevonó segítségével. A tortabevonót a felolvasztását követően sütőpapírral bélelt lapos edénybe öntjük, hagyjuk megszilárdulni, majd sajtszeletelővel vagy tortalapáttal vékony spirálokat forgácsolunk belőle.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

burger eva 1 napja új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 2 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 2 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 2 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu