Finomságok Konyhája: Csokoládés szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11317 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés szelet

8 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés konyak szelet

(kb. 30 szelet)

Hozzávalók:

Krémhez:

500 ml hideg tejszín
100 g étcsokoládé
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Kevert tésztához:

1 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó étcsokoládéízű vagy 100 g étcsokoládé
3 tojásfehérje (közepes méretű)
150 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojássárgája (közepes méretű)
50 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g darált mandula
50 g apróra vágott mandula

Bevonathoz:

175 g áfonyalekvár
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
50 g porcukor
4 evőkanál konyak vagy rum

Díszítéshez:

100 g csokoládéforgács

Előkészítés:

Előző nap a nagyobb darabokra tört csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük. Hűtőszekrénybe téve egy éjszakán át állni hagyjuk.
A tepsit (kb. 30 x 25 mm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A vajat a porcukorral, a vanillincukorral, és a csipet sóval habosra keverjük. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk. A sütőport a liszttel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és konyhai robotgép segítségével először alacsonyabb, majd közepes fokozaton jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mandulát és a felolvasztott tortabevonót. Végül a tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk a masszához, a tepsiben egyenletesen elosztjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az áfonyalekvárt egy főzőedényben felmelegítjük, hozzáadjuk a konyakot vagy almalevet, a cukrot, hozzákeverjük a tortazseléport, majd felforraljuk. Az így kapott forró masszát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, és hagyjuk kihűlni.
Az előkészített csokoládés tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt áfonyás rétegen egyenletesen eloszlatjuk.
Csokoládéforgáccsal díszítjük, kockára vágva tálaljuk.

Tipp:

Csokiforgácsot készíthetünk táblás csokoládéból, vagy Dr. Oetker Decor étcsokoládéízű Tortabevonó segítségével. A tortabevonót a felolvasztását követően sütőpapírral bélelt lapos edénybe öntjük, hagyjuk megszilárdulni, majd sajtszeletelővel vagy tortalapáttal vékony spirálokat forgácsolunk belőle.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 9 órája a(z) Lábasba valók Holnap ezeket pucoljuk fel a Nejemmel képhez:

Labasba_valok_holnap_ezeket_pucoljuk_fel_a_nejemmel_2118764_9732_s

József el vagyunk ragadtatva! Gratulálunk ezekhez a szép ...

Garáz József 11 órája új képet töltött fel:

Labasba_valok_holnap_ezeket_pucoljuk_fel_a_nejemmel_2118764_9732_s

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

Nahát !ez igazán finom lehetett ritkán jön össze a hurka végett ...

Fejér Gizella írta 15 órája a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

Nagyon finom lehet a kolbászos leves ,ilyent még ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

József attól még nagyon finom lehetett, hogy a mélyhűtőből ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

József sült hurkával is jöhetne. Milyen jó ilyenkor elővenni a ...

Garáz József írta 1 napja a(z) friss kolbászosleves. képhez:

Friss_kolbaszosleves_2118699_3861_s

Anna! Hát ez házi készítésű ,de nem friss. Fagyasztóból vettük ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

Anna ! Mikor húsleves mellet a másodikféle akkor mi is főt ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: karfiol leves, lapcsenka (lapcsánka, berét, ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sült hurka paradicsomszósz fótburgonya képhez:

Sult_hurka_paradicsomszosz_fotburgonya_2118700_8813_s

József a paradicsom szósz bármikor jöhet! Én főtt hússal...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu