Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A halhúst megmossuk, felitatjuk róla a vizet, 8 szeletre vágjuk. Bedörzsöljük a citrom átszűrt levével, 15-20 percig pihentetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát szeletekre gyaluljuk, majd rézsútos csíkokra vágjuk. A póréhagymák fehér és világoszöld részét hosszában kettévágjuk, a répával megközelítőleg azonos csíkokra szeljük. Az újhagymákat 10 cm-es zöldjükkel együtt felkarikázzuk. A gyömbért megreszeljük.
3. Wokban/mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, fél percig pirítjuk benne a gyömbért és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a pórét, az újhagymát és a sárgarépát, további 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a borral, jól összeforraljuk, fedő alatt melegen tartjuk.
4. Nagyobb serpenyőben felhevítünk félujjnyi olajat. A halszeleteket sóval, kevés őrölt borssal elkevert lisztbe és a kissé felvert tojásokba forgatjuk, lecsepegtetjük, és az olajban aranysárgára sütjük (3+3 perc). Papírkendőre szedve lecsepegtetjük, finomra vágott petrezselyemmel, paprikával, snidlinggel, citrommal díszítjük, és a zöldségragu kíséretében azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonya, tartármártás illik hozzá.
Italajánlat:Száraz fehérbor
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mákos-habos rakott kifli
Orosz-, avagy bajorkrémkorona
Lazacfilé tormás krumplipürével