Finomságok Konyhája: Zöldséges harcsafilé párizsiasan

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zöldséges harcsafilé párizsiasan

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Zöldséges harcsafilé
párizsiasan Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g afrikai harcsafilé (vagy egyéb szálkamentes hal)
  • 1/2 citrom leve
  • 400 g sárgarépa
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 2 ek. olaj + a sütéshez
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 tojás
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1/4 kápia vagy egyéb piros húsú paprika
  • snidling a díszítéshez
  • 1 lime (zöldcitrom)

1. A halhúst megmossuk, felitatjuk róla a vizet, 8 szeletre vágjuk. Bedörzsöljük a citrom átszűrt levével, 15-20 percig pihentetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát szeletekre gyaluljuk, majd rézsútos csíkokra vágjuk. A póréhagymák fehér és világoszöld részét hosszában kettévágjuk, a répával megközelítőleg azonos csíkokra szeljük. Az újhagymákat 10 cm-es zöldjükkel együtt felkarikázzuk. A gyömbért megreszeljük.

3. Wokban/mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, fél percig pirítjuk benne a gyömbért és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a pórét, az újhagymát és a sárgarépát, további 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a borral, jól összeforraljuk, fedő alatt melegen tartjuk.

4. Nagyobb serpenyőben felhevítünk félujjnyi olajat. A halszeleteket sóval, kevés őrölt borssal elkevert lisztbe és a kissé felvert tojásokba forgatjuk, lecsepegtetjük, és az olajban aranysárgára sütjük (3+3 perc). Papírkendőre szedve lecsepegtetjük, finomra vágott petrezselyemmel, paprikával, snidlinggel, citrommal díszítjük, és a zöldségragu kíséretében azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonya, tartármártás illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Címkék: http://lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Könnyű finom és egészséges étel!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 11 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 15 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu